DOLAR
32,4839
EURO
34,8325
ALTIN
2.421,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

‘Al gülüm ver gülüm’ hukuku zeytinlikleri katledecek

Muğla Ilbıra Dağı’nın üstteki eşsiz manzaraya sahip tepesinde maden aramak için ruhsatı isteyen de ‘ÇED olumlu’ raporunu veren de aynı kişiye ait şirket çıktı.

‘Al gülüm ver gülüm’ hukuku zeytinlikleri katledecek
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın doğa harikası arazileri maden ocakları ile talan edilirken Milas’ta mahkemenin keşfinde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. Asırlık çam ağaçları ve 500 yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu, tarih ve doğal güzellikleri ile ünlü Ilbıra Dağı’nda Yıldızlar Madencilik A.Ş. tarafından ÇED olumlu raporu alınarak açılmak istenen boksit madeni ocağı için bölgedeki Çandır, Kurudere ve Eğridere köylüleri Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde ÇED gerekli değildir raporuna karşı yürütmeyi durdurma davası açtı. İlk duruşma için bölgede keşif ve bilirkişi incelemesi yapıldı ve çarpıcı gerçek ortaya çıktı.

‘Al gülüm ver gülüm’ hukuku zeytinlikleri katledecek

Ilbıra Dağı, asırlık çam ve zeytin ağaçları ile eşsiz bir manzara oluşturuyor.

TESPİTLER YÖREYE ZIT

Ilbıra Dağı’nda maden ruhsatı almak isteyen şirkete dava açan köylülerin de bulunduğu mahkeme keşfinde maden ruhsatını isteyen ve ÇED olumlu raporu alan şirketin aynı kişiye ait olduğu tespit edildi. Avukatlar ve köylüler bu duruma sert tepki gösterdi. Avukat Mutlu Çakır “Bu ruhsatlar için ön izin alınırken ÇED gerekli değildir raporu verilir. Şimdi bu raporu hazırlayan şirketle ruhsatı alan şirketin sahipleri aynı kişi, yetkilisi aynı kişi! Tuhaflıklar buradan başlıyor. Yani buraya ben bir maden ocağı açacağım ama bu maden ocağının herhangi bir şekilde çevreye zararı olmayacak diye rapor veren şirketle maden şirketi aynı kişiye ait. Ruhsatı almak isteyen şirketin yöneticisi Serkan K. ile ÇED raporunu veren şirket yine Serkan K. Bunu tespit ettik. Üstelik raporda, bu yöredeki gerçeklerle taban tabana zıt tespitler var” dedi. Avukat Çakır, dağı ve üç köyü kurtarmak için Ilbıra Dağı Koruma Derneği kurarak mücadeleye devam edeceklerini de söyledi.

‘Al gülüm ver gülüm’ hukuku zeytinlikleri katledecek

ŞAŞIRTAN KEŞİF

Ilbıra Dağı’ndaki ormanlara zarar verecek madenlerle ilgili bilirkişi incelemesine katılan Avukat Mutlu Çakır ve yöre halkı sonuç karşısında şoke oldu.

Kaynak : Sözcü

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , ,