DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Alıcıları harekete geçiren emlak ilanlarının 4 sırrı!

Alıcıları harekete geçiren emlak ilanlarının 4 sırrı!
A+
A-
polat-galle

Gayrimenkul danışmanlarının portföylerindeki konutların satış ve kiralama sayılarını artırmaları ve daha çok kazanç sağlamaları için yayınladıkları ilanlar kuşkusuz çok önemli.

Emlak ilanı genel olarak, konutun adresi, fiyatı, özellikleri ve fotoğrafları içermelidir. İyi bir ilk izlenim bırakmaya çalışırken bunların hepsi vazgeçilmezdir ancak yeterli olmayabilir.

Emlak danışmanlarının daha çok dikkat çeken gayrimenkul ilanına sahip olmaları için öncelikle potansiyel müşterileriyle empati yapması gerekiyor. Örneğin; “Kiralık daire arıyor olsam, bu bölgede en çok hangi ilanları incelemek isterim?”, “İncelemek isteyeceğim ilanlar benim hangi ihtiyacıma ilk bakışta yanıt verebilir?” gibi sorulara yanıt vermek bu konuda gayrimenkul danışmanını bir adım öne taşıyacaktır.

İşte alıcıları harekete geçiren emlak ilanlarının 4 sırrı…

 

Alıcıları harekete geçiren emlak ilanlarının 4 sırrı!

 

1) İhtiyaçlara odaklanın

Potansiyel müşterilerle bağlantı kurmanın bir yolu da özel ihtiyaçlarını ele almaktır. Potansiyel müşterileriniz için neyin önemli olduğunu hayal edin ve ardından açıklamada bu yönleri vurgulayın. Örneğin, ilk kez ev satın alacaklar en iyi fiyatla  ilgilenebilirler. Fiyatları düşen ve uygun fiyatlı evlerin bir listesini verebilirsiniz.

Ayrıca, uygun konut arayan müşterilerinize emlak piyasası ve bölgenizle ilgili bilgileri sunarak uzmanlığınızı gösterebilirsiniz. Bölgenizdeki ulaşım yollarını, okulları, hastaneleri, demografik yapıyı ve yıllara göre fiyat analizlerini Zingat.com Bölge Raporu sayfasında kolayca bulabilir, güncel verileri takip edebilirsiniz.

2) İlan metni akıcı mı?

İlanınızın özgün, açık ve net olması diğer ilanlardan bir adım önde yer almanızı sağlar. Satılık ev ya da kiralık ev ilanı hazırlarken tamamen o evin özelliklerini anlatan bir ilan hazırlayın.
“Ev müstakil mi?”, “Bekara mı yoksa aileye mi daha uygun?”, “Kaç yıllık binada yer alıyor?”, “Odaları güneş alıyor mu?”, “Yakınında okul var mı?”, “Ana yollara yakın mı?” gibi potansiyel alıcıların sorularına cevap veren özgün bir metin hazırlamalısınız. İlanınızda evin sahip olduğu özellikleri, yenilikleri mutlaka ön plana çıkarın. Tüm bilgileri düzenli bir şekilde verdiğinizde ilanınızın akıcı olduğunu fark edeceksiniz.

3) İlan fotoğrafları orada yaşama hayali kurdursun

İlan fotoğraflarının kaliteli ve açıklayıcı olması elbette önemli ancak yeterli değil. Işığı doğru kullanmak, odaları doğru açıdan görüntülemek, binanın dış görünümünü fotoğrafa en iyi şekilde yerleştirmelisiniz. İlan fotoğraflarını profesyonel bir şekilde çeker ya da çektirirseniz, ilanınız daha çok ilgi görecektir.

Çekici bir ön kapı ve giriş yolu, evin satışını kolaylaştıran bir faktördür. Fotoğrafların birinde kapıyı açık bırakmak da davetkâr bir mesaj olarak algılanacağı için potansiyel müşterilerinize orada yaşama hayali kurdurabilirsiniz. Bu da sizi satışa ya da kiralamaya daha çok yaklaştıracaktır.

Kuşbakışı fotoğraf çekerek büyük bir mülkü ve kıyısındaki daha iyi gösterebilirsiniz. Bu şekilde evin çevresini de ilan fotoğrafıyla anlatma imkânı yakalamış olursunuz. İlan fotoğrafınızın kısa sürede dikkat çekmesini istiyorsanız; flu fotoğraflar kullanmaktan, dairenin akşam çekilmiş karanlık fotoğraflarını yayınlamaktan kaçının ve ilanınızda evin tüm odalarının fotoğraflarına yer verin.

 

Alıcıları harekete geçiren emlak ilanlarının 4 sırrı!

4) Alıcıların aradığı her şey!

İlk 3 maddeyi uyguladığınızda ev arayanların dikkatini çekmeyi başaracaksınız. Daha fazlası için ilan açıklamanızın geri kalanının da doğru ve ilgi çekici olduğundan emin olun. Potansiyel müşterilerinize ulaşmak için satılık konutun diğer özelliklerinden ve pratik olanaklardan bahsedin. Ancak “hayallerinizin evi” gibi genel ifadelere yer vermekten kaçının. “Benzersiz daire” gibi abartılı tanımlar yerine, uzmanlığınızı ortaya koyacak bakış açısıyla evi tanıtmaya özen göstermek önemlidir.

Müşterilerinizin yeni evlerinin keyfini çıkardıklarını hayal etmelerine yardımcı olun. Alıcıların ilgisini çekmenin kesin yollarından biri, evin temel yönlerini tanımlayan ilgi çekici kelimeler kullanmaktır. Geniş, açık konsept veya çevre düzenlemesi gibi terimler gelecekteki evlerini hayal etmelerine yardımcı olacaktır.

Bodrum Ev Emlak