DOLAR
32,5548
EURO
34,8424
ALTIN
2.428,50
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

Alman tur operatörleri 2021 için hazırlıklara başladı

Alman tur operatörleri 2021 için hazırlıklara başladı
18.09.2020
458
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Almanya’daki tur operatörleri, Kovid-19 nedeniyle bu yıl kesintiye uğrayan programlarındaki zararlarını Eylül – Ekim ayı satışlarıyla en aza indirmeye çalışırken; 2021 için hazırlıklara da başladı.

Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da da Kovid-19 ile birlikte gelen seyahat uygulamaları ve tüketici güvenindeki düşüş nedeni ile, satışların en yoğun olması beklenen Temmuz ve Ağustos aynının satışları aksi yönde gerçekleşti. Yaz sonunda tatile girmek isteyenler için ise Eylül ve Ekim aylarında yenilenen seyahat rotaları ve uyarıları bulunmakta.

ALLTOURS, MAYORKA VE KANARYA ADALARI SATIŞLARINA DEVAM EDİYOR

Alltours, İspanya’daki koronavirüs vakalarındaki artıştan dolayı, Alman hükümetinin yaptığı seyahat uyarıları sonrasında Mayorka ve Kanarya Adaları’na yönelik satışlarına son vermedi. Böylece İspanya programını iptal etmeyen tek büyük Alman tur operatörü olan Alltours, Eylül ayında Mayorka ve Kanarya Adası için tatil satışlarına devam ediyor.

WILLI VERHUVEN: İNSANLARIN KENDİLERİ KARAR VERMELİ

Alltours’un Sahibi Willi Verhuven, fvw’ye seyahat uyarılarının nedenlerini anladığının altını çizerken, “tüketicilerin seyahat uyarısına rağmen tatile gitmek isteyip istemediğine kendileri karar vermeli” şeklinde konuştu.

Verhuven, Mayorka ve Kanarya adalarındaki otellerdeki kapsamlı anti-koronavirüs, sağlık ve güvenlik önlemleri alındığını söyledi. Böylece ziyaretçilerin güvenli bir şekilde tatillerini yapabileceklerini belirten Verhuven, “Allsun otellerimizde ben de tatil yapardım” dedi.

FTI GROUP, YUNAN ADALARI PROGRAMINI 15 KASIM’A KADAR UZATTI

FTI, sonbahar sıcaklıklarıyla Yunan Adaları’na yeniden umut bağladı. Tur operatörü, normalden daha uzun süre açık kalacak otellerde kapasitesini güvence altına aldıktan sonra Girit için yaz tatili tekliflerini 15 Kasım’a kadar uzattı.

FTI Group Yunanistan ve Güney Kıbrıs Destinasyon Direktörü Halina Strzyzewska, “Yunanistan’a yönelik güçlü talep devam ediyor, son dakikada karar verenler için seçenekleri genişletmek istiyoruz ve Girit’teki üç ve beş yıldızlı otel tekliflerimizi artırıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Münih merkezli tur operatörü FTI Group, Ekim ayı ortasında, Bavyera, Kuzey Ren-Vestfalya ve Hesse’deki sonbahar tatillerinde Rodos ve Korfu’ya uçuş kapasitesini artırdı. Uçuşlar, charter ortağı Holiday Europe tarafından gerçekleştirilecek.

ÖNÜMÜZDEKİ YAZ FİYATLAR DAHA UCUZ OLUR MU?

Daha ileriye bakıldığında, önde gelen tur operatörleri, artan otel ve uçuş kapasiteleri nedeniyle gelecek yıl sabit veya daha düşük paketli tatil fiyatları sunmayı bekliyor. Uçuş ve konaklama maliyetleri, paket tatil maliyetlerinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor.

DER Touristik’in Orta Avrupa CEO’su Ingo Burmester, talebin zayıf olduğu destinasyonlarda daha düşük fiyatlar beklendiğini ifade ederken, “bunu müşterilerimize de yansıtacağız” dedi.

Almanya’nın en büyük ikinci tur operatörü olan DER Touristik kendi markalı 84 adet otellerinin yanı sıra 2021 yazında diğer birçok otel için rezervasyon kabul etmeye başladı. Ailelerin, yaz tatili tarihleri için indirimli fiyatlarla çok erken rezervasyon yapmalarını sağlıyor.

Pazar lideri TUI, önümüzdeki yaz için cazip fiyatlar vaat ediyor. Dışarıdan alınan söylemlere göre, 2021 yazı için bol miktarda yeterli ve kullanılabilir uçuş kapasitesinin yeniden etkinleştirileceği ve bunların cazip fiyatlarda olacağı belirtiliyor.

TUI’nin önümüzdeki yaz için erken rezervasyonları; 2020’den 2021’e aktarılan rezervasyonların yanı sıra son haftalarda pazarlama girişimleri “çok sayıda yeni rezervasyon” nedeniyle geçen yılın çok ilerisinde.

FTI Group Satış Direktörü Ralph Schiller, 2021 yazında “çok istikrarlı” fiyatlar öngörüyor. Önümüzdeki yıl için rezervasyonların bir kısmı bu yazdan itibaren taşınırken, Almanya ve komşuları da dahil olmak üzere bu yıl zaten popüler olan ülkeler için birçok yeni rezervasyon var.

Schauinsland-Reisen yöneticisi Andreas Rüttgers, özel teklifler sayesinde önümüzdeki yaz fiyatlarının sabit veya daha ucuz olacağını söyledi.

velux