DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
26°C

Ankara’nın şifa noktası: Ayaş

Ankara’nın şifa noktası: Ayaş
29.04.2022
1.266
A+
A-

Ankara şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunan, içmeleri ve şifalı termal sularıyla tanınan Ayaş, tarihi ve turistik bir ilçedir. Şehir statüsüne 1850’ li yıllarda ulaşmış ve günümüze kadar gelişimini sürdürmüştür. Kültürel mirasları ve doğal güzellikleriyle de görülmeye değer bir ilçedir. İçmeleri ve kaplıcaları ile ünlü Ayaş seyahati denildiğinde, akla ilk gelen kaplıcalardır. Ankara’ya gelen pek çok ziyaretçi, Ayaş’taki termal tesis ve merkezlerde kalmayı tercih etmektedir. Şifalı olduğu bilinen Ayaş İçmecesi ve Kaplıcaları’na yapacağınız bir ziyarette, Esenyurt’ ta oluşturacağınız yapılması gerekenler listesinin en başına yazabilirsiniz. Ayaş, yalnıza şifa noktası olmaksızın bünyesinde bulundurduğu doğal tarihi ve turistik yerleri de görmeniz gereken yerler arasında bulunmaktadır.

 

Ayaş Termal Otellerine Ne Zaman Gidilir? 

Sağlık ve turizm açısından önemli bir yere sahip olan Ankara Ayaş termal otelleri konakladığınız süre boyunca alacağınız şifaya ek olarak sunulan konfor ve hizmet ile şifa depolayacaksınız. Online olarak da rezervasyon yaptırabileceğiniz Ayaş Termal otelleri her insanın bütçesine hitap eden düzeydedir. İster yaz ister kış tatilinizi huzur içinde geçirebileceğiniz bir yer olan Ayaş Termal Otellerinde aynı zamanda konaklama işletmelerinin bünyesinde şifalı sular bulunmaktadır. Bu şifalı sulardan dilediğiniz kadar faydalanabilirsiniz. Ayaş otel fiyatları hakkında bilgi edinip bütçenize uygun tatil planlamasını yapabilirsiniz. 

 

Ayaş Termal Otellerine Giderken Yanınızda Götürmeniz Gereken Şeyler

Şifa noktası Ayaş Termal otellerine giderken ilk olarak tatilinizin kaç gün süreceği ve ulaşımın nasıl olacağına dikkat etmelisiniz. Eğer uzun bir tatil düşünüyorsanız büyük ve kaliteli bir bavul ile yanınızda bulundurmanız gereken şeyleri götürebilirsiniz. Termal tatiliniz için size gerekenler mayo, bikini, el yüz ve banyo havlusu, lif gibi kişisel malzemelerdir. Gideceğiniz mevsime de bakıldıktan sonra mayo ve bikininizi götürmeyi unutmamanız önerilir. Fakat konaklayacağınız oteller genel olarak tatiliniz için ihtiyacınız olan pek çok gereci karşılayacaktır. Bunun yanında keselenmek için kendi setinizi götürmeniz önerilir. Konaklayacağınız tesis size her ne kadar havlu ve bornoz temin etmiş olsa da size her ihtimale karşı havlu götürmeniz gerektiğini önerebiliriz. Tatiliniz boyunca en çok kullanacağınız şey ise Terliktir. Termal havuz sauna derken cildiniz büyük ölçüde arınmış olacak ve nemlendiricilere ihtiyaç duyacaksınız. Yanınıza almanız gereken şeylerden biri de nemlendirici kremlerdir.