DOLAR
32,5020
EURO
34,7689
ALTIN
2.491,95
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Antalya’nın En Popüler Yerleri

Antalya’nın En Popüler Yerleri
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye’de yaz tatili dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Antalya oluyor. Muhteşem bir coğrafyaya sahip olması, ılıman iklimi ve gezilecek yerlerin çok fazla sayıda olması nedeniyle  sadece yerli değil yabancı turistlerin de gözdesi haline geldi.  Antalya’nın en popüler yerlerini sizler için araştırdık. Eğer siz de rotanızı bu tarafa çevirirseniz gezi listenize mutlaka bu bölgeleri de ekleyin.

  • Kaleiçi

Kentin Muratpaşa ilçesinde bulunan Kaleiçi tarihi evleri ile ön plana çıkıyor. Geçmişi günümüze bağlayan en önemli bölgelerden biri olan bu beldede geçirdiğiniz her bir dakikayı ölümsüz kılmak için çok sayıda farklı fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz. Çünkü sadece etkileyici fotoğraflar çekmek için ile bu bölgenin adeta turist akınına uğradığını söyleyebiliriz.

  • Yanartaş

Halk arasında sönmez ateş olarak da bilinen bu bölgeyi özel kılan unsur taşların arasından çıkan alevlerin hiçbir zaman sönmemesidir. Doğalgaz sıkışmasından kaynaklı olarak  ortaya çıkan bu benzersiz görüntü her yıl çok sayıda turisti bir mıknatıs gibi çekiyor. Eğer siz de mucizevi bir deneyim yaşamak istiyorsanız kente gittiğinizde mutlaka bu bölgeyi de görün.

  • Alara Han Kalesi

Antalya’nın en popüler tatil beldesi olan Alanya’ya sadece 40 kilometre uzaklıkta bulunan bu tarihi bölge size benzersiz bir deneyim yaşatabilir. Özellikle tarihi bölgeleri gezmekten hoşlananlar için cazip bir seçenek olan bu han Alara Çayı’nın kenarında yer alıyor. Dolayısıyla gezi boyunca size muhteşem bir manzara da eşlik edecek.

  • Tarihi Saat Kulesi

Beşgen bir burç üzerine inşa edilen tarihi saat kulesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Dört tarafında saat bulunan bu kule çok uzun yıllar Antalya’nın simgelerinden biri olarak görülüyordu. 14 metre yüksekliğinde olan saat kulesi muhteşem ihtişamı ile sizi çok etkileyecek.

Antalya’da Nerede Kalınır?

Antalya’da konaklamak için tercih edebileceğiniz çok sayıda farklı otel bulunuyor. Butik otellerin yanı sıra her şey dahil Antalya otelleri de tercih edilebilir. Her bütçeye uygun bir otel bulmanın son derece kolay olduğunu belirtelim. Tatil Sepeti internet sitesine tıklamanız durumunda otelleri gecelik kişi başı konaklama ücreti ile birlikte gözden geçirebilirsiniz. Seçtiğiniz otel için rezervasyon işleminizi de yapabilirsiniz.