DOLAR
32,3361
EURO
35,1901
ALTIN
2.247,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?

Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır?
A+
A-
velux

Herkes sağlıklı ve etkin bir şekilde kilo vermek için birçok yöntem denemeyi tercih eder. Zayıflama isteğine ve verilecek kiloya bağlı olarak herkesin hayalindeki diyet yöntemi değişiklik gösterir.

Son dönemlerde oldukça popüler bir hal alan aralıklı oruç yöntemi ile zayıflama etkin sonuçlar veren diyetlerden biridir. Klasik oruç ile benzer özellikler sergileyen aralıklı oruç yöntemini uygulamak için dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Yeme düzenini farklı bir temel üzerine oturtan aralıklı oruç pek çok özelliği ile diğer diyet yöntemlerinden ayrılır.

Aralıklı oruç ile ideal kilosuna ulaşmak isteyenlerin birçoğu öncelikle nasıl bir beslenme düzenine geçiş yapılacağını öğrenmek ister. Genel olarak aralıklı oruç birçok şekilde uygulandığı için beslenme düzeni ile ilgili detaylar değişiklik gösterir.

Aralıklı oruç diyeti yaparken günlük hayatta tükettiğiniz pek çok gıdanın serbest olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir. Çünkü aralıklı oruçta yemeklerin kalorisi değil tüketildiği saat ön plana çıkmaktadır. Bu diyet yöntemini uzun soluklu bir şekilde uygulamayı düşünüyorsanız serbest olan yüksek kalorili gıdaların tüketimini minimum düzeyde tutarak işe koyulabilirsiniz.

Birçok insan aralıklı oruç diyetini uygulamak için nasıl bir yol izleyeceğini merak eder. Bunun için öncelikle diyet yöntemleri arasından size en uygun olanı seçmeniz gerekir. Genel olarak aralıklı oruç diyeti 16-8 ve 5:2 olmak üzere iki farklı şekilde uygulanır. Aralıklı oruç ile kilo verenler çoğunlukla hafta sonunu tercih ederek 5:2 yöntemini kullanır. Ancak haftanın çoğunluğunu evde geçiriyorsanız 16-8 diyet yöntemi tam size göre.

Aralıklı oruç diyet listesi genelde kişiye ve beslenme alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir. Aynı zamanda seçtiğiniz diyet yöntemi de listeyi doğrudan etkiler. Tüm listelerde sıvı tüketimi serbest olsa da bazı gıdalara dikkat etmenizde fayda var.

Aralıklı Oruç Diyeti Örnek Menü

5:2 Aralıklı Oruç Listesi

Kahvaltı

40 gram yulaf ezmesi

100 gram meyve

1 yumurta (dilerseniz içine domates, soğan, ıspanak vb. Sebzeler ekleyebilirsiniz.)

Öğle / Akşam

1 patates (haşlanmış ya da yağsız fırınlanmış)

1 porsiyon sebze

150 gram meyve

100 gram tavuk haşlanmış ya da yağsız fırınlanmış olarak tüketilebilir. Dilerseniz tavuğa ek olarak sebze de ekleyebilirsiniz.

16/8 Aralıklı Oruç Diyet Listesi

İlk öğüne kadar;

1 litre su

1 fincan kahve ya yeşil çay

Kahvaltı

2 yumurta

Peynirli yumurta

Yarım avokado

Yeşillik (bol miktarda)

10 adet badem

1 orta boy mandalina

Ara öğün

1 bardak kefir

1 avuç kabak çekirdeği

Son öğün

1 porsiyon kıymalı karnabahar yemeği

1 kâse mercimek çorbası

Mevsime uygun yeşilliklerden yapılan bir salata zeytinyağı ve sirke eşliğinde

Aralıklı oruç diyeti ve diğer diyet yöntemleri ile ilgili merak ettiğiniz birçok detaya I Fastin üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

velux