DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“Aras Hangi Yetkiyle Çağrıda Bulunuyor…”

“Aras Hangi Yetkiyle Çağrıda Bulunuyor…”

Ak Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Bodrum’da her şey kontrol altında. Bir ara gelmeyin demiştik ama o dönemi geçirdik. Vatandaşlarımızı Bodrum’a gelmeleri için bekliyoruz” açıklamasını hayret ve endişeyle dinlediklerini kaydetti.  Gökmen “Aras hangi yetkiyle böyle bir çağrıda bulunabiliyor” dedi.

Ak Parti Bodrum ilçe Başkanı Osman Gökmen, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Vatandaşlarımızı Bodrum’a gelmeleri için bekliyoruz” açıklamasını hayret ve endişeyle dinlediklerini kaydederken “Aras hangi yetkiyle böyle bir çağrıda bulunabiliyor” dedi.

Osman Gökmen’in yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın dün yapmış olduğu “Bodrum’da her şey kontrol altında. Bir ara gelmeyin demiştik ama o dönemi geçirdik. Vatandaşlarımızı Bodrum’a gelmeleri için bekliyoruz” açıklamasını hayret ve endişeyle dinledik.

Daha 5 gün önce, 8 Mayıs tarihinde sosyal medya hesabından aksi yönde açıklama yapan Başkan Aras, ne oldu da 5 gün sonra 180 derece çark ederek böyle bir açıklama yaptı?

Devletimiz, Sağlık Bilim Kurulu’nun önerilerini harfiyen dinleyip salgınla amansızca mücadele ederken, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hangi yetkiyle böyle bir çağrıda bulunabiliyor? Kendisi böyle bir açıklama yapmak için Sağlık Bakanlığı’ndan ya da Muğla Valiliği’nden bir onay almış mıdır?

Çok net ve açık olarak belirtmek isteriz ki; Salgın konusunda normalleşme adımlarını atacak tek yetkili unsur, Devletimizdir. Hem kamu kurumları, hem özel kurumlar, hem biz vatandaşlar Devletimizin koyduğu kurallara harfiyen uymak zorundayız. Her şeyin kontrol altında olduğu konusunda açıklama yapacak tek yetkili merci ise Belediye Başkanı değil, Devletimizin temsilcisi Valiliktir.

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın son günlerde kaçak yapı, çifte standart uygulamaları gibi haberler yüzünden canının çok sıkkın olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bu yüzden de gündem değiştirmek için bir çaba içinde olduğunu görüyoruz. Ama gündem değiştirmek için halkın sağlığıyla oynayacak açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir.

Kimse kendini Devletten üstün görmeye kalkmasın. Herkes ağzından çıkan lafı bir değil, bin defa düşünerek etsin.

Değerli Bodrumlular, sizlerden ricamız salgınla mücadele günlerinde sadece Devletimizin yetkili kurumlarının açıklamalarını dikkate alın. Devletimizce onaylanmamış hiçbir çağrıyı dikkate almayın. Aksi takdirde salgınla mücadelemiz sekteye uğrar ve özlediğimiz günler bize daha da uzaklaşır.

velux