DOLAR
32,5480
EURO
34,9058
ALTIN
2.437,24
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Avşa Adası Nerede? Nüfusu Kaçtır? Nasıl Gidilir?

Avşa Adası Nerede? Nüfusu Kaçtır? Nasıl Gidilir?
18.09.2021
922
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Avşa Adası doğasıyla güzellikleri ve turizmiyle her sene pek çok misafir ağırlamaktadır. Bizde yazımızda İstanbulluların fakir Bodrum’u olarak nitelendirdiği Avşa Adası hakkında genel bilgiler vereceğiz.

Bu şirin tatil kasabası son yıllarda tatilcilerin uğrak mekanlarından biri halini almıştır. Özellikle Marmara bölgesinde İstanbul başta olmak üzere birçok ilden buraya talep oldukça fazladır. Son yıllarda tatil mekanları arasında sakin doğayı sevenlerin tercihidir. Bizde yazımızda Avşa adası hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Avşa Adası Nerede?

Marmara denizindedir. Adalardan biridir. Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlıdır.

Avşa Adası Nüfusu Nedir?

Nüfusu son sayımlara göre yaklaşık 3200 dür. Yaz aylarında bu nüfus sayısı artmaktadır. Aynı anda 200.000’den fazla tatilciyi ağırlamaktadır.

Avşa Adası Genel Bilgiler

Kendine has balıkçı kasabasını andıran görüntüsüyle Avşa Adası tatil için son yıllarda oldukça ziyaret edilmektedir. Yakın zamanda eski adı Türkeli olan, halk arasında Şarap adası olarak anılan Avşa birçok farklı özelliğiyle insanlar ilgi göstermektedir. Özellikle ulaşım açısından rahat olan Marmara bölgesinde bulunan Tekirdağ, İstanbul, Balıkesir gibi illerden kısa süreli tatil yapmak isteyenlerin sık sık ziyaret ettiği bir mekandır.

Ada sakinleri geçimlerini genel olarak burada bulunan üzüm bağlarından şarap yapımıyla sağlamaktadır. Az da olsa balıkçılık yapılmaktadır. Yazın turizm ile birlikte nüfusu artmaktadır.

Bölgenin tercih edilmesinde suyunun kendi kendini yenilemesi ve temiz kalması oldukça önemlidir. Marmara denizinde son zamanlarda ortaya çıkan müsilaj sorunu Avşa’da artık yaşanmamaktadır. Müsilaj sorunu olan koylar ada genelinde kısa sürede temizlenmiştir.

Ada doğasıyla birlikte birtakım tarihi kalıntıları da bünyesinde barındırmaktadır. Manastır tarihi kalıntılara yerli yabancı turistler ilgi göstermektedir.  Yiğitler köyünde Ali Dede Türbesi bulunmaktadır. Ayrıca Yiğitler köyü zengin şarap fabrikalarıyla adını duyurmuştur.

Avşa Adası’nda ne yenir?

İşte soruyu sorduğunuzda cevap olarak adanın meşhur deniz ürünlerini en başta tatmak daha doğru olur. Birçok balık çeşidinin olması taze ürünlerin olmasını sağlar. Bunun yanında kahvaltı mekanları, yerel ve yabancı yemek kültürünü bünyesinde barındırır.

Avşa Adası’nda Konaklama, Tatil

Bölge konaklama açısından ucuz olması cazip olmasını sağlayan etkenlerden biridir. Avşa otelleri, pansiyonları, apartları ile birçok turiste hizmet vermektedir. Erken rezervasyonla daha uygun fiyatlara kalabilirsiniz. Bunun için https://avsa.bandirma.com.tr/ adresini ziyaret etmeniz yeterlidir.

Aktur tatil sitesi