AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, Kale Limanı’nın hizmet süresinin 12 saatten 24 saate çıkarıldığını açıkladı; düzenlemenin yat turizmi ve Bodrum ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, Kale Limanı’nın 12 saat olan hizmet süresinin 24 saate çıkarıldığını açıkladı. Düzenlemenin denizcilik sektörü, yat turizmi ve Bodrum ekonomisi açısından önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini belirten Ergene, kararın ilgili kurumlarla yürütülen görüşmeler sonucunda alındığını söyledi.
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Seha Ergene, denizcilik camiası, turizmciler ve sektör temsilcilerinden uzun süredir Kale Limanı’nın çalışma saatlerine ilişkin talepler geldiğini ifade etti.
Bodrum’un deniz turizmindeki konumunun korunması ve ekonomik hareketliliğin artırılması amacıyla konunun takip edildiğini belirten Ergene, liman işlemlerinin gece saatlerinde yapılamamasının vatandaşlar ve sektörde faaliyet gösteren işletmeler açısından sorun oluşturduğunu savundu.
Ergene, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bodrum, yalnızca Türkiye’nin değil, Akdeniz’in en önemli deniz turizmi destinasyonlarından biridir. Ancak özellikle gece saatlerinde liman işlemlerinin gerçekleştirilememesi nedeniyle hem vatandaşlarımız hem de denizcilik sektöründe faaliyet gösteren işletmeler çeşitli mağduriyetler yaşıyordu. Bunun yanında bazı lüks yatlar ve ticari tekneler, işlemlerini tamamlayamadıkları için rotalarını Yunan adalarına çevirmek zorunda kalıyordu.”
Ergene, hizmet süresinin uzatılmasına ilişkin taleplerin ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde gündeme getirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, Muğla İl Emniyet Müdürümüz, Gümrük Muhafaza Müdürümüz ve Liman Başkanımız ile yapılan görüşmeler ve ortak çalışmalar sonucunda Kale Limanı’nın hizmet süresi 24 saate çıkarıldı. Bodrum adına son derece önemli bulduğumuz bu düzenlemenin hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz.”
Yeni uygulamanın yalnızca denizcilik sektörünü değil, turizmle bağlantılı birçok iş kolunu etkileyeceğini belirten Ergene, Bodrum’a giriş yapan yatların marina işletmelerinden restoranlara, tedarikçilerden ilçe esnafına kadar geniş bir ekonomik hareketlilik oluşturduğunu ifade etti.
Ergene, limanın 24 saat hizmet verecek olmasının Bodrum’un yatlar ve ticari tekneler açısından tercih edilirliğini artıracağını savunarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bir yatın Bodrum’a giriş yapması; marinalardan restoranlara, tedarik firmalarından esnafımıza kadar çok geniş bir ekonomik hareketlilik oluşturuyor. Liman hizmetlerinin 24 saate çıkarılmasıyla birlikte Bodrum’un tercih edilirliği daha da artacak, ilçemiz turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sağlanacaktır.”
Ergene, düzenlemenin hayata geçirilmesinde katkı sunduğunu belirttiği Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Liman Başkanlığına teşekkür etti.
“Bodrum’un hak ettiği hizmetleri alması ve rekabet gücünün artırılması için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Ergene, alınan kararın Bodrum’a, turizm sektörüne ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
Kale Limanı’nda 24 saatlik hizmet uygulamasının hangi tarihte başlayacağı; pasaport, gümrük, güvenlik ve tekne giriş-çıkış işlemlerinin tamamını kapsayıp kapsamayacağına ilişkin ayrıntıların ilgili kurumlar tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor.