DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C
Bodrum Ev Emlak

İstemez miyiz?

Memlekette kimse işsiz kalmasın, çocuklar güvende olsun, hayvanlar aç kalmasın, yaşlılarımız saygı görsün, çocuklarımız iyi eğitim görsün, gençlerimiz umut vaat etsin, kadınlarımız şiddete maruz kalmasın, siyasetçilerimiz dürüst olsun, ülke itibarlı olsun, kimse fikirleri yüzünden tartışmasın, insanlar da utanma duygusu olsun, paylaşsınlar, vefa olsun falan filan..

Hepsi mümkün mü mümkün ama bunu sadece siyasetçilerden beklememek lazım. Biz toplum olarak iyi insanlar olursak ve çoğalırsak zaten kendimize göre siyasetçiler seçeriz, herşey daha kolay yoluna girer. Yani aslında memleketi siyasetçiler değil bizler düzeltebiliriz veya bizler daha çok içine edebiliriz…

Mesela bizler yeterince dürüst bir toplum muyuz ki dürüst siyasetçiler istiyoruz ?

Hadi birkaç örnek vereyim

Yolda yürüyorsunuz ve bir cüzdan buldunuz içi para dolu, kaç kişi bunu alıp sahibini arar?

Yada diyelim ki, bir akrabanız siyasetçi oldu ve iyi bir mevkiye geldi, kaç kişi onun o makamını kullanıp kıyak beklemez?

Bu örnekleri istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz ve sonunda samimi olarak kendinize sorarsanız ciddi şekilde genel olarak sorunlu bir toplum olduğumuzu görürsünüz…

Hadi bir örnek daha vereyim

Japonya’da, G. Kore’de insanlar kriz anlarında nasıl davranıyorlar hepimiz biliyoruz. Ne yapıyorlar, sıraya girip herkes ihtiyacı kadarını alıyor.

Peki biz ne yapıyoruz?

Sanırım cevap vermeme gerek yok buna. İyi de biz böyle iken bizleri, il, ilçe ve memleket bazında yönetenlerin nasıl olmasını bekliyoruz ki ?

Örneklerini verdiğim ülkelerde toplumlar; birbirlerine saygılılar, okuyorlar, araştırıyorlar, kendilerini sürekli geliştiriyorlar, siyasi partileri futbol takımları gibi görmüyorlar, birbirlerinin yaşam alanlarına, özgürlüklerine saygılılar, dürüstler ve politikacı seçerken onlardan da aynı şeyleri bekliyorlar. Yani adamların siyasetçileri bir yolsuzluğa bulaştıkların da boşuna intihar etmiyorlar, biliyorlar ki eğer yaşasalar kimse yüzlerine bakmaz, bedelini öderler, ömür boyu utanç içinde yaşarlar. Bizimkiler ne yapıyorlar peki böyle durumlar da?
Hadi buna da cevap vermeye gerek yok çünkü bu konuda da arsızlığın kitabını yazıyoruz…

Yani biz toplum olarak böyle iken, kimden nasıl bir mucize bekliyoruz ki?

Herkes kendi aklını, kalbini, vicdanını, evinin önünü temiz tutarsa herşey kendiliğinden düzelir ama bizler kendimize bakmadan hep bizleri yönetenleri suçluyoruz. Bu bireysel hayatımızda da böyle. Kimse kendine bakmadan hep birilerini suçluyor. Oysa karşımızdaki herkes sadece bizim aynadaki yansımamızdır. Eski safsataları, masalları bırakın, inanın mucize sadece biziz. Mucize istiyorsak bunu kimseden değil kendimizden bekleyeceğiz….

Ayrıca eğitimli, kibar, saygılı politikacılar istiyoruz ama biz öyle değiliz. Evet eskiden politikacılarımız öyleydiler çünkü bizde öyleydik, şimdi siyasetçilerimiz öyle değiller çünkü artık bizde öyle değiliz..
Gördüğünüz gibi mevzu dönüp dolaşıp bize geliyor…

Aktur tatil sitesi