Bakanlıktan öğrencilere büyük destek! 81 İlde 5.000 TL verilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Elazığ dahil olmak üzere Türkiye genelinde öğrencilere yönelik önemli bir destek programı başlattı. Eğitim yılı başlangıcında ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla, öğrencilere 5.000 TL cep harçlığı sağlanacak. Bu destek, özellikle kırtasiye ve diğer eğitim masraflarını karşılamak için kullanılabilecek.
Elazığ Haber’de yer alan habere göre; Bu destekten faydalanmak isteyen öğrencilerin belirli şartları karşılaması gerekiyor. İlk olarak, öğrencilerin ailelerinden uzakta, farklı bir şehirde öğrenim görüyor olmaları gerekiyor. Ayrıca, başvuracak öğrencilerin ailelerinin gelir durumu, hane başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.
Yardımın miktarı ve ödeme süreci
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı bu program kapsamında, öğrencilere toplamda 5.000 TL yardım yapılacak. Bu yardım iki dönem halinde ödenecek:
İlk dönem: 2.500 TL
İkinci dönem: 2.500 TL
Bu ödemeler, öğrencilerin ailelerinin yanına dönüşleri için ulaşım masraflarını karşılamada kullanılabilecek.
Başvuru süreci nasıl işliyor?
Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını belirli adımları izleyerek gerçekleştirebilirler:
18 yaşını doldurmuş öğrenciler, başvurularını kendileri yapabilecek.
18 yaşından küçük olan öğrenciler için başvurular, aileleri tarafından yapılacak.
Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru süreci ve destek ödemeleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.