DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
25°C
Muğla
25°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Başkan Aras Yerine, BESİAD’tan Açıklama

Bodrum Ev Emlak

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

“Başkan Aras’tan, BESİAD’a Kıyak mı?” demiştim meğer kıyakmış. Başkan Aras yerine BESİAD’tan açıklama

Üzülüyorum yazılarımda derdimi anlatamadığımda, acep diyorum kullandığım dilde bir problem mi var? Mümkün olduğunca arı bir dil kullanmayı tercih ediyorum.

Başkan Aras’tan, BESİAD’a Kıyak mı?

Başlıklı yazımın ardından, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu basın açıklaması yaparak yazdıklarımı yalanladı.

Yazdıklarımın yalanlanmasının ardından, Bodrum Belediye Meclisi, BESİAD’a yapılacak tahsis ile ilgili gündem maddesini oy birliği ile geri çekti. Gündemden çekme fiili, sağ duyulu bir harekettir.

Kadere bak BESİAD yalanlıyor, meclis gündem maddesini geri çekiyor.

BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu’nun basın toplantısında kullandığı dil hiç hoş değildi, kendilerine aynı üslupla yanıt verebilirdim ancak herkes kendisine yakışanı yapar.

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu’nun yaptığı açıklama kayda değer bir açıklama değildir.

BESİAD yönetiminin el ele verip bu işi organize ettiği, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gündem maddesinin arkasında duramayacağı için, bir bahane uydurup Ankara yollarına kendini salmıştır.

İsterdim ki gündem konusu meclisten geçsin, geçsin de olayı gerçekleştirmeye siyasi ömrü yetmeyecek başkanın bıraktığı problemle yıllarca BESİAD uğraşsın. (CEMEVİ yapılması yer tahsisi buna bir örnektir)

Basın toplantısında gösterilen örneklere bakıyorum

Bodrum Ticaret Odası , TÜRSAB , BODER, bu oda ve derneğe belediye yer tahsis etmiş. BESİAD’ ta bir dernek olarak belediyeden yer talep etmeyi kendisinde hak görmüş.

Öncelikli olarak ticaret odası hariç sayılan yerlerde tahsis yok, işgal vardır. TÜRSAB işgalcidir, BODER geçmişte işgalcidir.

Daha sayamayacağım bir çok yer işgalcidir. Belediye mülkleri, belediye yönetiminin basiretsizliği sayesinde, işgal altındadır.

Öncelikle belediye mülkleri sadece Bodrum Halkı’nın değil, ülkede yaşayan ve vatandaşlık bağıyla bağlı olan her bireye aittir.

Bu tür hamasi laflar kimseye bir şey kazandırmaz.

Bilinmesi gereken, kamu mülkü nedir? Kamu özel mülkü nedir? Kamu mülkü olan sosyal tesis alanları, yeşil alanlar tahsis edilemezler. Ve belediyenin; kamu kuruluşları, hariç hiçbir dernek yada kişiye yer tahsis etme yetkisi yoktur.

Ancak encümen kararıyla, Bodrum Belediyesi’ne ait kamu özel mülklerinden birini, 3 yıllığına talep edene verebilir.

Başkan, hülle yoluyla yıllarca KEFİ Yelken’i bu şekilde işletmiştir. (Kefi Beach ile karıştırılmasın) Bu işleri iyi bilmektedir.

Basın toplantısında ballandırılarak örnek verilen yerlerin durumuna bakalım. BESİAD’ın örnekleri dahi hukuksuz.

“T.C. Sayıştay Başkanlığı

2021 Sayıştay Denetim Raporu

BULGU 8: Belediyenin Mülkiyetinde Bulunan Bazı Taşınmazların Tahsis İşlemlerinin Mevzuata Uygun Olmaması Belediyenin mülkiyetinde bulunan bazı taşınmazların belediye şirketleri ile Bodrum Ticaret Odası’na mevzuat hükümlerine aykırı olarak kullandırıldığı tespit edilmiştir.”

Neymiş Bodrum Ticaret Odası’na tahsis edilen yerin mevzuat hükümlerine aykırı olarak kullandırıldığı tespit edilmiştir.”

(Sayıştay Raporu Sayfa 34)

Keşke açıklama yapmadan önce bir sorsaydınız.(!)

Bodrum Ticaret Odası’nın bulunduğu arsa BHA yani belediye hizmet alanı… Tahsis veya kiralama yapılamaz.

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

TÜRSAB’ın konakladığı yeri keşke soraydınız, belki o zaman yeşil alan olduğunu öğrenirdiniz. Yeşil alanlar kimlere nasıl peşkeş çekiliyor, halen müfettiş raporlarına neden konu oluyor, bu işleri bu dönemde hangi başkan yardımcısı tezgahlıyor, öğrenirdiniz.

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

İş insanı etrafına duyarlı olmalıdır.

Talep edilen yer tarla diyorum” hayır” diyorlar, tarlanın ne olduğu , imar uygulamasının ne anlama geldiği bilmeyenler tarafından yapılan açıklamaya ne denir ki. Yola cephesi yok diyorum “çekmeler var” diyorlar.

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

Kanun diyor ki; 25 yıllığına tahsis ancak Devlet Kurumlarına yapılabilir, BESİAD’ı sanırım devlet kurumu olarak görmekteler .

BodrumCV’nin yönetiminde olduklarını iddia eden BESİAD Başkanı, aslında konunun tam ne olduğunu izah dahi edememiştir.

BESİAD 2012 Yılında Özel İstihdam Bürosu oluyor, 2015 yılında kendi isteğiyle kapatılıyor. Bodrum Ticaret Odası 2019 Yılında İstihdam Bürosu Oluyor, 2021 yılında kendi istekleriyle kapatıyorlar.

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

Hani Bodrum CV çok önemliydi..

Bodrum Belediye Şirketi 2020 yılında, Bodrum CV İstihdam Bürosu A.Ş yi kurarak, İstihdam Bürosu olmak için başvuru yapıyor ve 2021 yılı Temmuz ayında belgeyi alıyor, 2024 e kadar geçerli. Şirket tamamen Bodrum Belediyesi şirketine ait olup, BESİAD’la hiçbir alakası yoktur.

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

Başkan Aras Yerine, BESİAD'tan Açıklama

Alakalı bölüm, 2021 Eylül ayında bir protokolle bodrumcv.com web sitesi adresi (BESİAD’a ait değil) BESİAD’ın bir üyesine aitken bodrum belediye şirketine devrediliyor. O tarihte bir bardak suda estirilen fırtınanın hikayesi bu.

Protokol Maddesi;

“www.bodrumcv.com adresi, BODRUMCV ismini kullanım hakkı ve tüm BODRUMCV sosyal medya hesapları tüm kullanım hakları, ŞİRKET’e ait olacaktır. BESİAD bunların marka ve patent haklarından, fikri ve sınai mülkiyet haklarından, süresiz olarak feragat ederek, tamamını ŞİRKET’e devretmiştir.”

Soru şu; bu devir karşılığında belediye veya belediye şirketinden her hangi bir bedel alındımı veya ödendi mi?

Bu devir, bu işleri bilenler için her hangi bir şey ifade etmez.

Ancak asıl web sitesi adresi Bodrumcv.com.tr yi belediye şirketi alabilecekken, 2021 yılında Başkan Aras’ın danışmanı Levent Arkan tarafından kendi firmasına alınıyor.

BESİAD’ın bir çok konuda Bodrum için daha duyarlı çalışmalar yapmak yerine, belediye bize de bir yer versin derdine düşmüş olması üzücü. Yaklaşık 200 iş insanının üye olduğu yerde, kendilerine yer alamıyorlarsa diyecek bir şey kalmıyor.

BESİAD yönetimi yaptığı bu basın suçlamasından sonra, derhal genel kurul yapmalı ve güven tazelemeli yada görevi bırakmalıdır. Üyelerini yanıltan ve bana karşı kışkırtan bir yönetim anlayışının, ne yazık ki miadı dolmuş demektir.

“Diyorlar ya keşke sorsaydı” diye, kimin kime sorması gerektiği belli oldu sanırım.

Vesselam

Önceki Yazım İçin Tıklayınız

Basın Toplantısını İzleyiniz Bodrum Gündem

Bodrum’da faaliyet gösteren bazı firmalar bu “istihdam ofisi belgesine” sahiptir.

polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları