DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Bebeklerin Uyku Düzenini Oluşturmak İçin Yapmanız Gerekenler

Bebeklerin Uyku Düzenini Oluşturmak İçin Yapmanız Gerekenler
28.08.2021
508
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Anne babalar bebeklerinin uyku düzen ile ilgili çoğu zaman sıkıntı yaşıyor. Bebeklerin uykuya dalmasıyla ilgili yaşanan sorunların yanı sıra sıklıkla uyanmasıyla ilgili problemler de yaşandığı biliniyor. Özellikle ilk defa bebek sahibi olan aileler için bu durum çok daha ciddi boyut kazanabiliyor. Elbette bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürebilmeleri için bir uyku düzenine de sahip olmaları gerekiyor.

Konforlu Bir Bebek Beşiği Seçin!

Öncelikle bebeklere rahatlıkla uyuyabilmeleri için konforlu bir uyku ortamı sunmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunun için de özel olarak tasarlanan bebek beşikleri tercih edilebilir. Bebeklerin anatomisine uygun bir forma sahip olan beşik çeşitlerine yönelmeyi unutmayın. Bununla birlikte seçtiğiniz beşik çeşitlerinin güvenli bir şekilde kullanılabiliyor olmasına da özen göstermelisiniz. Bu ürünleri internetten online olarak temin edebilirsiniz. Joker.com.tr internet sitesine tıklamanız durumunda konforlu ve güvenli beşik modellerini daha yakından inceleyebilir ve en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Bebeğin Yatış Pozisyonu Önemli!

Bebekleri yüzüstü yatırmak doğru değildir ve bir o kadar da tehlikelidir. Bu durumda çeşitli solunum problemleri yaşayabilirler. Tam olarak sırt üstü yatırmanız durumunda da çeşitli sorunlar yaşanabilir. Bebekleri sırt üstü yatırırken 30 derece yana doğru yatırmaya özen göstermelisiniz. Bu durumda hem kendilerini daha rahat hissederler hem de daha rahat bir şekilde nefes alıp verebilirler. Uyku düzeni oluşturmak ve bebeklerin kaliteli bir uyku süreci yaşamasını sağlamak için bu unsura da dikkat edilmelidir.

Bebek Kıyafetlerine Dikkat!

Seçtiğiniz kıyafetlerin de bebeklerin hassas cildi ile uyumlu olmasına özen gösterin. Terlemeye neden olan bebek kıyafetleri uyku sürecini de olumsuz yönde etkileyecektir. Aynı zamanda pişik ya da tahriş gibi ekstra sorunlara da yol açabilir. Bebek için uygun olan kıyafetlerin % 100 pamuklu kumaşlardan üretilmiş olması çok büyük bir önem taşıyor. Bu kıyafetleri bulmak için de Joker internet sitesine uğrayabilirsiniz. Bu site üzerinden en kaliteli bebek giyim ürünlerine de ulaşılabiliyor. Özellikle bebekler uyurken kullanabileceğiniz giyim ürünlerini de hemen gözden geçirebilirsiniz.

Sonuç olarak bebekler için uyku düzeni oluşturmaya başlamadan önce bu 2 hususu göz önünde bulundurun. Böylelikle bebeklerin konforlu bir uyku süreci yaşaması için önündeki engelleri büyük oranda kaldırmış olacaksınız.