DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BENİM YERİME DE İYİ OLUR MUSUN?

Bodrum Ev Emlak
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor;
Sanırım en son camiye 20 yıl önce falan gitmişimdir.. Okuldayken ilköğretim yıllarımda bütün derslerim iyiydi sadece din derslerim zayıftı, çünkü sıkılırdım dinlemezdim bile, saçma gelirdi. Hoca da bana takıktı zaten, hak ettiğim gibi düşük not verirdi. Belkide koca okulda din dersi zayıf olan tek öğrenciydim. Biliyorsunuz bu derslere genelde kafadan pekiyi yazıp geçerler ama hoca haklı olarak, madem öyle al sana böyle diyordu:)
Din anlayışım;
Tanrı, aklım, vicdanım ve benim üstüme kuruludur.
Daha açık söylemem gerekirse, terbiye edilmek için bir dine ihtiyaç duymuyorum. İnsanın iyi biri olması için bir dine ihtiyacı olduğuna da inanmıyorum çünkü iyi olmanın şartları bellidir. Bunun için Müslüman, Hiristiyan, Musevi falan olmak şart değil, insan olmak yeterli. Bu gezegenin en ahlaklı insanları dinsiz  Japonlar olduğunu da hepimiz biliyoruz, sanırım bu durumda haklılık payım da var.. Ama ailem, birçok arkadaşım, dostlarım ve güzel memleketimin çoğunun hassas noktasıdır din, bu yüzden saygı duyuyorum ortak değerlere..
Sadece saygı da duymuyorum aynı zamanda onları da anlıyorum. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.
Belkide yanılan benimdir..
birazdan yazacaklarımı bunu bilerek okuyun..
Farkında mısınız bilmiyorum ama ahlakı sadece tesettürlü insanların üstüne yıkmış durumdalar..
Mesela;
Liseli bir imam hatipli kız öğrenci teneffüste sigara içer, biride alır bunu paylaşır, altına binlerce iğrenç yorum gelir. Kimse bakmaz diğer liselerde olup bitenlere. Yahu okulun tuvaletinde uyuşturucu içenleri mi dersiniz, alkol içenleri mi dersiniz, sevişenleri mi dersiniz, her türlü ahlaksızlığı yapanları mı dersiniz, ne ararsanız var.. Böyle durumlarda tesettürlü olana en aşağılayıcı laflar ama tesettürlü olmayan diğer öğrencilere ” Eee bizde gençtik, normaldir” diyorlar…
Bu mu yani adaletiniz?
Diğer yandan dindar diye geçinen bir adam kendinden 30 yaş küçük biriyle oldu veya evlendi diye adamı linç ediyorlar ama öte yandan kendi torunu yaşında kız çocukları ile olan modern giyinimli adamlar için ” Aşkın yaşı yoktur” diyorlar…
Bu mu cidden ahlak anlayışınız?
Tesettürlü bir kadın bir kafede barda bira içer olay olur hatta ülkede manşet olur ama tesettürlü olmayan kadınlar haftanın 7 günü içiyorlar, kafayı bulup bulup sövüyorlar, her şeyi yapıyorlar, onlara laf eden yok, hatta ” Rakı içen kadın şöyledir, Şarap içen böyledir'” diye takdir ediyorlar.
Aynı şeyi yapan kadının birine kötü birine iyi diyorlar….
Olacak iş mi bu?
Tesettürlü giyinen bir kadın diyelim ki dar bir şey giymiş, tayt mesela. Alıyorlar o görseli her yerde paylaşıyorlar. Ulan bir defa da neredeyse sokakta çırılçıplak gezen kadınlara laf edin veya hiç birine laf etmeyin….
Yani böyle yüzlerce örnek sayabilirim…
Yahu pardon ama ahlak herkes için geçerlidir. Birileri tesettürlüler diye, hacı, hocalar diye ahlakı sadece onların üstüne yıkamazsınız, yıkmamalısınız..
Herkes herkes gibi insan nihayetinde….
Bodrum Ev Emlak