CHP’nin Beşiktaş ve Beykoz belediye başkanlarına yaklaşım farklılığı parti içinde tartışmalara neden oldu. Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Rıza Akpolat’la ilgili uzun süredir dile getirilen yolsuzluk iddialarına ve ahlaki tartışmalara rağmen, parti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğini eksik etmemesi dikkat çekti. Ancak Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in benzer bir sahiplenmeyi görmemesi, çifte standart eleştirilerini gündeme getirdi.
Beşiktaş’ta Akpolat’a Tam Destek
Beşiktaş Belediyesi, Rıza Akpolat döneminde çeşitli yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldi. Belediye ihalelerinin belli çevrelere verildiği ve rantın parti içinde paylaşıldığı iddiaları yaygındı. Tüm bu iddialara rağmen, CHP ve İBB’nin Akpolat’ın yanında durması, hatta partinin önde gelen isimlerinin düğününe katılması dikkat çekti. Parti içinde birçok kişi Akpolat’ın tutuklanacağını beklerken, bu desteğin devam etmesi soru işaretleri yarattı.
Beykoz’da Köseler Neden Sahipsiz?
Buna karşılık Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, ihale usulsüzlükleriyle anılmasa da partisinden yeterli desteği görmedi. Parti içinde “rant dağıtmayan” ve “paylaşma mekanizmasına dahil olmayan” biri olarak görülen Köseler’in yalnızlığa itildiği iddia ediliyor. Özellikle CHP ve İBB’nin, Beykoz’da belediyeye dışarıdan atamalar yaparak yönetimi zorlaştırdığı, hatta daha önce ihale yolsuzlukları nedeniyle yargılanan bazı isimleri buraya görevlendirdiği belirtiliyor.
CHP ve İBB’ye Sorular
Bu noktada şu sorular gündeme geliyor:
Sonuç
CHP ve İBB’nin Beşiktaş’ta yolsuzluklarla anılan bir isme tam destek verip, Beykoz’da ise partinin yönetimine uymayan bir başkanı yalnız bırakması, parti içinde menfaat ilişkilerine dayalı bir sistem mi var sorusunu gündeme getiriyor. Kamuoyunun bu sorulara net cevap beklediği bir gerçek. CHP’nin şeffaflık ve adalet ilkesine gerçekten sadık olup olmadığı, bu iki ilçedeki farklı yaklaşımlarıyla test ediliyor.
Kaynak: Flashhaber