DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Bilimsel araştırma: Sıcak yoga depresyonu yenmeye yardımcı

Klinik bir araştırma, sıcak yoganın şiddetli depresyon semptomlarını önemli ölçüde azaltabildiğini buldu.

Bilimsel araştırma: Sıcak yoga depresyonu yenmeye yardımcı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

ABD’deki Massachusetts Genel Hastanesi tarafından yapılan çalışmada, pozların 40°C’ye kadar ısıtılan nemli odalarda uygulandığı düzenli Bikram yoga derslerinin, depresyonlu hastaları iyileştirebilecek etkili bir tedavi seçeneği olduğu açıklandı.

Araştırma için, orta ila şiddetli depresyonu olan 80 yetişkin rastgele iki gruba ayrıldı. Yarısı haftada iki kez 90 dakikalık sıcak yoga seanslarına giderken, diğer gruba bekleme listesine alındıkları ve herhangi bir tedavi görmedikleri söylendi.

Sekiz hafta sonra, yoga yapanların yüzde 44’ü semptomlarda büyük ölçüde bir iyileşme gördü. Kontrol grubunda bu oran yüzde 6 idi. İlk grup bu büyük iyileşmenin ardından artık depresif olarak sınıflandırılmadı.

HAFTADA BİR KEZ BİLE İŞE YARADI

Klinik Psikiyatri Dergisi’nde yayınlanan araştırmaya göre haftada yalnızca bir kez sıcak yoga seanslarına katılanlarda bile depresif belirtiler azaldı.

Harvard Tıp Fakültesi’nde psikiyatri yardımcı doçenti ve çalışmanın başyazarı Maren Nyer, “Yoga ve ısıya dayalı müdahaleler, ilaç temelli olmayan bir yaklaşım sağlayarak depresyonlu hastaların tedavisinin gidişatını potansiyel olarak değiştirebilir. Bonus olarak ek fiziksel faydalar da sağlar.”

“Depresyonda gözlemlediğimiz klinik etkilere her bir unsurun (ısı ve yoga) spesifik katkılarını belirlemek amacıyla yeni çalışmalar geliştiriyoruz.” dedi.

velux
ETİKETLER: