DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Bodrum Belediyesi’nde Soruşturmanın Selameti.

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi personeli’ nin; doğru gitmediğine inandığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde olan bazı olayları Belediye Başkanı Ahmet Aras’a bildirmesi ve bu konuda beklediği tepkiyi görmemesine rağmen, Ülke gündeminde “Bodrum Belediyesi’ne Polis Operasyonu” olarak yer alan konu hakkında, hepimiz ucundan köşesinden bilgi sahibiyiz.

Bana en çok sorulan soru “Durum nedir? Bundan sonra ne olur?”

Bana göre olan oldu. Bundan sonrasının bir önemi yok. Başkan Aras krizi yönetemedi, var olan bir durumdan daha güçlü çıkabilecekken, tabir yerindeyse konuyu eline yüzüne bulaştırdı.

Öncelikle; kendisine gelen yazıyı ihbar kabul edip soruşturma başlatması gerekirken, başlatmadı. Başlatıyordum, başlattım, başlatıldı, inceleyecektim, incelendi, inceleniyor gibi, bir yöneticiye yakışmayan lafı dolandırmalarla durumu izah etmeye çalıştı. Çünkü; halkın Cimer’e yaptığı şikayetlerin hiçbirinden, bir sonuç çıkmadı. Soruşturma dahi açılmadan dosyalar kapatıldı. Yetkililerde “Nasılsa bir şey olduğu yok.” diyerek meydanı boş buldu

Bu dönemde ilk kez mahkeme kararı ile Cumhuriyet Savcılığı olaya el koydu, belediyeye geldi, dosyaları aldı gitti. Zaman zaman yine belediyeden belgeler alınmakta.

Bodrum Belediye Başkanı’ da “soruşturma açtım” diyor. Mizah yapıyor sanırım, belge olmadan nasıl soruşturulacak konu, savcılık hepsine el koymuş durumda. Aksi halde savcılığa dosyaların verilmediği gelecek aklımıza.

Anlaşılan şudur ki; Başkanın konuyu soruşmaya niyeti yok…

“Ben baktım, yasal olmayan bir durum söz konusu değil.” dedi başkan. Düşünsenize iç soruşturmayı bundan sonra nasıl bir sonuç bekliyor. Belediye teftiş kurulu çift maaşlı müdür “yok başkanım sizin dediğiniz gibi değil, burada suç alametleri var.” diyecek değil ya.

Başkan, suç unsuru yok diye açıklama yaptı, yarın savcılık davayı acarda konu soruşturmadan kovuşturmaya döner ve ceza verilirse, ne gibi bir savunması olacak merek ediyorum.

Soruşturma konusu dosyalarda Başkan Aras’ın imzası varsa, belediye müfettişi konuyu nasıl inceleyecek. İki maaş alan zat, maaşımı tercih eder, toplumun menfaatini mi?

Böyle çok müdür, danışman, koordinatör belediyeyi içerden dışardan sarmış, başkanın ayaklarını yerden kesmişler melek gibi oradan oraya süzülüyor. “Yaşa Başkan” “Bodrum’un temiz kalpli insanları” “Bodrum’a gönül vermiş insanlar” beş atış serbest.

Soruşturma tamda buradan başlamalı…

Belediyede ithalat artınca, iç borçlanmada çoğaldı doğal olarak. Belediyeye uğramadan, doğrudan teminle paraları hiç edenleri gözden kaçırmamalı.

Başkan Aras şöyle düşünüyor sanırım “Ben olur diyorsam her şey yasaldır. Sözümün üstüne söz istemem.” Nede olsa Ağa Torunu.

Dosyalar savcılıkta, suçlanan personeller görevde, soruşturma sürüyor ama başkan suç olmadığına karar verdi.

Suçlanan personel başta olmak üzere dosyada kimlerin adı geçiyorsa soruşturmanın selameti açısından kenarda durmaları gerekmez mi?

Kenara alınırlarsa onlarda başka dosyaları gündeme mi getirir.

Bu soruşturma sadece İmar müdürlüğünde kalmamalı, genişletilmelidir. Bir birim yasal olmayan yapı ruhsatı verirken, diğer birim aynı ruhsata yapı kullanma izni veriyor. Yapı ruhsatında sıkıntı olduğunda imar müdürü izne ayrılıyor, diğer birimin başındaki hazır kuvvet sıkıntılı dosyaları imzalıyor.

Başkan Aras’ta “kontrol ettim her şey yasal” diyor.

Ne diyecekti para kirlidir temizliyoruz mu ? Ama bunu daha önce söylemişti. Neymiş, para kirliymiş…

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları