DOLAR
32,2455
EURO
34,8130
ALTIN
2.419,77
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum Belediyesi’nden “Alicengiz oyunu”

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi'nden “Alicengiz oyunu”

Bodrum Belediyesi’nden “Alicengiz oyunu”

Bodrum’un, Kızılağaç mahallesindeki zeytinlik alanın imara açılması ile ilgili yazımın ardından, Bodrum Belediyesi şu açıklamayı paylaştı:

“Değerli Basın Mensupları, bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında; Kızılağaç Mahallesi, 305 ada, 1 parsel ve yakın çevresine ilişkin yapılan çalışmalara Bodrum Belediyesi’nin onay verdiği ifade edilmiş olup konunun tam aksi olduğu ve yapılan hukuksal sürecin devam ettiğini bilgilerinize sunarız.”

Ve yargı, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Konu tam bir “Alicengiz oyunu” na dönmüş durumda. Öncelikle Bodrum Belediyesinin açıklamasını değerlendirelim.

“Kızılağaç Mahallesi, 305 ada, 1 parsel ve yakın çevresine ilişkin yapılan çalışmalara Bodrum Belediyesi’nin onay verdiği ifade edilmiş olup konunun tam aksi olduğu”

İnsanın aklıyla dalga geçer gibi bir açıklama.

Bakalım, Bodrum Belediyesi plan araştırma raporunda ne demiş, onay vermiş mi? Vermemiş mi?

Bodrum Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 24.02.2022 tarih ve 88598 sayılı

görüş yazısında; ilgili kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınması sonrasında oluşturulacak koruma amaçlı imar planının hazırlanmasında sakınca olmadığı, koruma amaçlı imar planı teklif dosyasının Belediyelerine iletilmesi halinde 3184 sayılı İmar Kanunun 8. maddesinin (c)bendi uyarınca nihai görüşün oluşturulabileceği” belirtilmiştir. Ayrıca söz konusu yazıda

Müdürlüklerinden alınan görüşlerde sunulmuştur.

Daha sonra plan teklifine ilişkin yeniden Bodrum Belediyesinin görüşü alınmış olup;

“06.12.2022 tarih ve 165898 sayılı yazılarında Belediye Başkanlığınca sakınca bulunmadığı, plan teklifinin 2863 sayılı Kanun kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2634 sayılı Kanun kapsamında da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından değerlendirilmesi gerektiği…”  belirtilmiştir.

Bodrum Belediyesi, yaptığı açıklamayla kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, “bizim konuyla ilgimiz yok, Ankara’dan Yaptı.” diyecekler.

Şimdi soracaksınız “Plan iptali için yargıya neden gitti?” diye anlatayım :

İtiraz konusu esastan değil. Yani plan içeriği ile ilgisi yok. Konu tamamen planlama yapılırken izledikleri yola, yani “Usul” e itiraz edilmiş.

“Planlama alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisindedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu alanda planlama yetkisi yoktur.” demişler. Mahkemede “Haklısınız” demiş ve yürütmeyi durdurmuş.

Yürütmeyi durdurma kararı bir önlemdir, dava henüz sonuçlanmamış demektir.

Tıpkı; Cennetkoy da Cengiz İnşaatın yapı ruhsatının iptal edilip, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alarak, inşaata devam etmeleri gibi.

Diğer yandan, Koruma Amaçlı İmar Plan Değişikliği dün askıdan indi, ilgili bakanlıklar aralarında yaptıkları bir anlaşmayla dosyayı mahkemeye verdiklerinde, alınan tedbir kararı kalkar.

Kamuoyunu oyalama taktiği…

Planlama yapılan alanda, iki plan arasında büyük bir vurgun vardır. Tam tamına örneğin;13 ev yapılabilecek iken 300 ev yapılabilecek bir rant sağlanmıştır. Zeytinlik alan, tarım dışı alan ilan edilmiştir. Parsel içerisinde bulunan dere, parsel dışına çıkarılmıştır. Dahası da var Rekreatif Alan, Rekreasyon alanına çevrilerek kıyıda yapılaşmanın önü açılmıştır.

Bodrum Belediyesi'nden “Alicengiz oyunu”

Fransa Cannes Gayrimenkul Fuarı

Soru şu olmalı; parsel sahipleriyle, Bodrum’da, nerede ve kimlerle aynı masada oturmuş Bodrum Belediye Başkanı? Görüştüğü kişi, arsayı alırlarken ne talep edilmiş? Ahmet Aras bu konuda bir taahhütte bulunmuş mu?

Sonra, Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarına, kimin misafiri olarak gitmiş? Yüz kişin davetli olduğu kahvaltı toplantısına neden katılmış?

Yok öyle yağma, “basında yer alan konu, gerçeği yansıtmamaktır.” safsatasını bırakacak Sayın Aras.

Hem 5’li çete diyeceksiniz Kalyon Holding, Kalyoncu İnşaat’a hem de önlerini açıp, ranta imza atacaksınız.

Kim İnanır size…

Vesselam…

Bodrum Belediyesi'nden “Alicengiz oyunu”

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları