DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C

Haydi, Hep Beraber Cano’nun Mekanına

velux

Haydi, Hep Beraber Cano’nun Mekanına

Haydi, Hep Beraber Cano’nun Mekanına

“Şehrin Emin Adamına Soruyoruz!” yazımın ardından, “Neresinden Tutsam Elimde Kalıyor” diyerek devam etmek istiyorum.

Tahmin ettiğiniz gibi “Şehrin Emin Adamı” n dan sorularıma yanıt gelmedi. “Söz Gümüş ise Sukut Altındır” diye düşünüyor olsa gerek ki, sessizliği tercih ediyor.

Tek gözüme batanın, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Asuman Gülsoy olmadığı bilmenizi isterim. “Neresinden Tutsam Elimde Kalıyor” deme sebebim budur.

Siyaseti profesyonelleştiren, işsiz olmayı iş edinen, meclis üyeliğini meslek olarak gören CHP Meclis Üyesi dahi bulunmakta. Baktım seçim kuruluna verilen belgeye, mesleği serbest görünüyor. Ne iş olsa yaparım abi. CHP Meclis Grup Sözcülüğü, başkan yardımcılığı, oda olmadı bulur abisi ona bir iş. (Yazmam için sırasını bekliyor)

***

Bir meclis üyemiz var ki hizmette sınır tanımıyor, zaten kendisini de Bodrum’da kimse tanımıyor. Joker Üyesi Meclis . Bırakmış Bodrum’da yapılan ve yapılmaya devam eden kaçak yapıları, İstanbul’da kaçak yapılarla ilgili açıklamalar yapıyor.

O halen kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi sanıyor. Birinin ona hatırlatması lazım “Süleyman Nadir Ataman seçim bitti, senin tayinini taşraya çıkarıp sürgüne gönderdiler.” diye.

Ne yazmışlar mesleğine acep dedim,” İş insanı” demişler, böyle bir meslek yok herkes işin insanı ama merak etmedim değil, kaçak inşaat merakı nereden geliyor.

***

Bodrum’un Cano’su meclis üyesi olmuş. “Candan Topdemir, Bodrum’a hizmet için kolları sıvadı” diye, kendisini haber dahi yaptırmış.

Merak bu ya Cano kimdir dedim kendi kendime, iş dünyasının uğrak yeri, bu günlerde Bodrum’un kalbi Cano’nun mekanında atıyor.

İlk hizmeti Bülent Ersoy ile Başkan Tamer Mandalinci’ yi bir araya getirmek olmuş. Güzelde bir fotoğraf verilmiş. Bodrum’a hizmet bu olsa gerek.

Sayın Tamer Mandalinci biz sizi yaptığınız işlerle anmak istiyoruz, sosyal medya pozlarınızla veya memurlarınızın yapması gereken işleri yaparken değil.

Biz Candan Topdemir’ e dönelim. 2011 yılında Yeni Asır ,“O, Türkiye’yi eğlendiren kadın” başlığıyla kendisini haber yapıyor.

Senin elinden yemek yiyen unutamadığın kişiler var mı?

Ellerimle Sayın Başbakanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) sebze çorbasını hazırladım. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızı (Abdullah Gül) da, 40 kişilik Kayserili işadamları grubu ile ağırlamanın şerefini tattım”

Benzer bir olayda…

Ne diyelim CHP’ye yakışmış, kimse iş demesin sakın. Zamanın Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un, makamında İçişleri Bakanıyla birlikte fotoğrafı var diye siyaseten linç edilmek istendiği unutulmamalı. Başka bir karede şimdinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ da bulunmasına rağmen.

***

Bodrum Belediye Meclis Üyesi Asuman Gülsoy yazımın ardından, Başkan Tamer Mandalinci ile fotoğraf makinalarına poz vermeye devam ediyor. İlçe seçim kuruluna verilen listenin altına imza atanlar ise, benim gözümde yalanın iş birlikçileridir.

***

Yine benzer bir konuda, kulağıma gelen fısıltıların doğruluğunu teyit etmek için, ilk kez karşı tarafa sorma gereği duydum. Yine CHP Meclis üyesi olan bir arkadaşa rica ettim, durumu hakkında bilgi verebilir mi, kendisine ulaşabilir miyiz diye.

Keşke yapmasaydım, bir dayak yemediğim kaldı.

CHP Bodrum Meclis Üyesi ve İmar Komisyonunda görev yapan Necdet Altun beni aradı, sordum; “Ortada bir dedikodu var İnşaat Mühendisi olmadığınıza dair, diploman var ise bunu bir yazımda belirtmek isterim.” dedim.

Dedim ya, keşke demeseydim. “Ben kimseye inşaat mühendisiyim demedim.” diyerek, “siz kimsiniz, beni tanıyor musunuz, ben iş insanıyım” diyerek ağıt yakmaya başladı. Sordum, siz beni tanıyor musunuz diye, tanımıyorum dedi. Ufaktan aba altından sopa gösterdi, gençtir dedim, telefonu kapattım.

İlçe seçim kuruluna verilen evrakta, mesleği “inşaat mühendisi” yazıyor. Gazeteci Fatih Bozoğlu ve Alp Arbak’ a verdiği beyanatta “inşaat mühendisiyim” diyor. Seçimde anons edilirken “inşaat mühendisi” olarak taktim ediliyor, belki de bu yüzden, imar komisyonunda görev alıyor.

Neyse ki; “tek dersten, seçimlerden dolayı diplomayı alamadığını, Ocak 2025 te İnşaat mühendisi olacağını” kendisinden öğrenebildik.

Suç bu gençlerde değil, onlara örnek olan büyüklerinde. Evrakları kontrol etmeden halka bilgi verenlerde.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan diplomasız diyenlerin(!), küçük ölçekli diplomasızlara sessiz kalması “Kol Kırılır Yen İçinde kalır” hesabıdır sanırım, lakin kırık kol elinizde kalır, bilesiniz.

Dahası var mı? Elbet var, işsiz güçsüz CHP Parti Meclisi üyesi, şimdilerde genel başkan yardımcısının yardımcısı olmayı meslek edinmiş Bodrum CHP üyesi Alkım Denizaslanı ve Muğla’yı dizayn etmeye çalışan, MUSKİ’ nin başına arkadaşını getiren, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görevine son verildikten sonra, CHP Parti Meclisi Üyeliğini meslek edinen, Baran Bozoğlu.

Biz hizmet beklerken, birilerinin keyfi yerinde.

Haydi, hep beraber Cano’nun mekanında fotoğraf çektirmeye.

CHP İktidara yürüyor…

Vesselam..

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları