DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum Belediyesi’ne Gelen, Trol Müfettiş Kim?

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi'ne Gelen, Trol Müfettiş Kim?

Bodrum Belediyesi’ne Gelen Trol Müfettiş Kim?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bazı gazetecilerle bir araya gelerek Bodrum’da yerel yönetim devrimini nasıl gerçekleştirdiğini anlatıyor.

“Bu arada tabi zor bir süreç geçirdik yani bir buçuk sene bir trol müfettiş bütün bizi bağladı gördük hep beraber yaşadık yani orda sonuçta insanın sağlam kalabilmesi de yani aklı selim kalabilmesi de kolay bir iş değil.”

Karşı devrimci İçişleri Bakanlığı Müfettiş ya da müfettişleri olmasa, Başkan Aras’ın yerel yönetim açısından yapabileceklerini tahmin etmek çok zor.

Bodrum Belediyesi’ne Gelen Trol Müfettiş Kim? Ve Bu Müfettişi Bodrum Belediyesi’ne Gönderen Kim?

Bodrum Belediyesi’ne Aras döneminde çok sayıda müfettiş geldi, bazılarıyla düğün bayram yaptılar, o onun, bu bunun tanıdığı çıktı, hatta yemek sofraları dahi kurulanlar oldu.

Biraz daha zorlasak Aras’ı, “mülkiye müfettişleri için yedirdik içirdik, yediğiniz içtiğiniz  haram zehir zıkkım olsun” diyecek. Birilerini konu harici tutarsa, nedeni merak konusu olur.

Bu kadar keskin bir söylem, kimi müfettişlerle olan ahbap çavuş ilişkilerinize zarar vermesin? Örneğin; Danıştay da olan dosyalarınız için aradığınız mülkiye müfettişi oldu mu?

Müfettişi gönderen bakanla makamında, isteğin üzerine fotoğraf çektirirken sorun yok. Bakana “bir asker olarak sizinle gurur duyuyorum.” derken sorun yok… Soruşturmalar açılınca, Trol Müfettiş.

Bodrum Belediyesi'ne Gelen, Trol Müfettiş Kim?

Sayın Aras bu fotoğrafı çektirmeye neden ihtiyaç duydunuz?

Gelen müfettiş hakkında işlem yapıp, 100 ün üzerinde soruşturma dosyasına izin alınca, “Trol” oluveriyor. Peki soruşturma izni veren, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ da “Trol” Bakan mı Sayın Aras?

Sözde Trol dediğin müfettiş, memurlarını, müdürlerini, başkan yardımcını görevden alırken sesin çıkmadı, hatta her dediğini yaptınız, yetkisi olmadığı halde Yapı Kontrol Müdürlüğü tamamen emrine verildi ve olur olmadık her yere tatil zaptı düzenlendi.

Müfettişin yapı tatil zaptı düzenlemediği ve imar kanununa uymayan birçok yeri neden es geçtiği ise, ayrı bir tartışma konusu.

Hatta ve hatta kaldığı lüks otellerin bedellerinin, bizzat açıktan belediye tarafından ödendiği iddiaları var.

Şimdi söyleyin Sayın Aras;

Biz Bodrum Belediyesi’ne “Kayyum mu atandı” dediğimizde neden sesiniz çıkmadı?

Trol Müfettiş tarafından yapı tatil zaptı düzenlediğiniz yerlerin işlemlerini, iptal edecek misiniz?

Trol dediğiniz müfettişin görevden aldığı memurlarınızdan, iadeyi itibar için özür dileyecek misiniz?

Trol dediğiniz müfettiş için, suç duyurusunda bulunacak mısınız?

Trol dediğiniz müfettiş, tekrar Bodrum’a görevlendirilirse ne yapacaksınız?

Bunları yapmayacaksanız siyasi manevra yaparak;

Seçim öncesi kendinizi görevden aldırıp, mağdur aday mı yaptırmak istiyorsunuz?

Hiçbiri olmadı, ya nasip diyerek;

Demokrat Parti’den Aday olmayı düşünüyor musunuz?

Bodrum Belediyesi'ne Gelen, Trol Müfettiş Kim?

Sayın Aras Demokrat Parti Genel Merkezini Neden Çok Kez Ziyaret Ettiniz?

Vesselam…

Aktur tatil sitesi
Yazarın Diğer Yazıları