DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bodrum Kadın Platformu, Ahmet Aras’ın Kadın Politikalarına Yönelik Eleştirilerini Dile Getirdi

Bodrum Kadın Platformu, Ahmet Aras’ın Kadın Politikalarına Yönelik Eleştirilerini Dile Getirdi
A+
A-
velux

Bodrum Kadın Platformu, Ahmet Aras’ın Kadın Politikalarına Yönelik Eleştirilerini Dile Getirdi

Bodrum Kadın Platformu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın yerel yönetimlerdeki katılımcılık ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Platformun yaptığı yazılı basın açıklamasına göre, Aras’ın geçmişteki açıklamaları ve uygulamaları incelendiğinde, sözde katılımcılığın ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin yüzeysel bir şekilde işlendiği belirtiliyor.

Özellikle, Aras’ın Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’ne kadın politikalarını belirleme yetkisi verdiği ve kadın müdürlüğü kurduğu açıklamalarının, sadece belirli grupların taleplerinin hızla yerine getirildiğini göstermekle kalmadığı, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki derinlemesine ve samimi bir anlayıştan yoksun olduğunu ortaya koyduğu belirtiliyor.

Ayrıca, Bodrum Kadın Platformu’nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nda temsil edilme talebinin reddedilmesinin, Aras’ın toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesindeki ciddiyetsizliğini ve geniş kapsayıcı bir katılımcılığı desteklemeye isteksiz olduğunu gösterdiği ifade ediliyor.

Platformun açıklamasında, yerel yönetimlerin gerçek anlamda katılımcılığı teşvik etmesi gerektiği ve Ahmet Aras’ın söylemlerinin sadece Bodrum için değil, tüm Muğla için önemli bir uyarı niteliğinde olduğu vurgulanıyor. Ahmet Aras ve potansiyel yönetiminin, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve taleplerine duyarlı, geniş kapsamlı politikalar geliştirmeye davet edildiği belirtiliyor.

Son olarak, Bodrum Kadın Platformu, Ahmet Aras’ın ve yönetiminin Muğla’nın geleceği için belirleyici olacağını ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sadece bir slogan olmadığı, kadınların gerçekten güçlendirildiği bir yönetim anlayışının hak edildiği vurgulanıyor.

Kamuoyuna duyurulur.

Kaynak: Anter Haber

polat-galle