DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
22°C
Muğla
22°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

Bodrum, Regeneratif Turizmin Geleceğine Katkı Sağladı

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Bruno Bodard ve Başdanışmanı Galip Gür, İspanya’da düzenlenen GEF 2025 forumunda Bodrum’un sürdürülebilir turizm vizyonunu dünyaya tanıttı.

Bodrum, Regeneratif Turizmin Geleceğine Katkı Sağladı
A+
A-

Bodrum, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği ile Regeneratif Turizmin Geleceğine Katkı Sağladı

Bodrum Haber

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Bruno Bodard ve Başdanışmanı Galip Gür, 22–24 Ekim 2025 tarihleri arasında İspanya’nın Katalonya bölgesinde düzenlenen International Congress on Regenerative Ecotourism (GEF 2025) forumuna katıldı.

Bodrum’un sürdürülebilir turizm vizyonuna uluslararası katkı
Bu prestijli etkinlikte turizmin doğa ile daha uyumlu, çevreci ve yenileyici bir geleceğe taşınması üzerine dünya çapında uzmanlar bir araya geldi. Forum doğrudan Bodrum’a özel bir etkinlik olmasa da, Bodrum’un sürdürülebilir turizm vizyonu açısından önemli kazanımlar sağladı.

Sayın Bruno Bodard ve ekibi, Bodrum’un doğal güzelliklerini ve çevreye duyarlı turizm anlayışını uluslararası katılımcılara tanıtarak, bölgenin adını bir kez daha dünya turizm gündemine taşıdı. Galip Gür, forumda sürdürülebilir turizm, çevre yönetimi ve dijital ekoturizm konularında birçok uzmanla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sayesinde Bodrum, Avrupa’daki çevre ve turizm politikalarına yön veren kurumlarla doğrudan iletişim kurma fırsatı buldu.

Galip Gür: “Bodrum, çevreye saygılı turizmde örnek olmalı”
Galip Gür yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Forum, turizm fuarlarından farklı olarak çok daha yoğun bilgi paylaşımı ve uzmanlarla doğrudan temas kurma olanağı sundu. Bodrum’un doğasını koruyarak gelişen bir turizm anlayışına geçişinde bu tür uluslararası deneyimler bize önemli yol gösteriyor. Hedefimiz, Bodrum’un sadece güzelliğiyle değil, çevreye saygılı yaklaşımıyla da örnek bir destinasyon haline gelmesi.”

Bodrum için yenileyici turizm yol haritası
Forumda edinilen bilgi ve temaslar, Bodrum’un gelecekte:

• Koylarını korurken doğayı yenileyen,
• Yerel halkı turizmin sürdürülebilir kalkınmasına dahil eden,
• Teknolojiyi çevreyle uyumlu biçimde kullanan

bir destinasyon haline gelmesi için önemli bir yol haritası sunuyor.

Bodrum’un bu tür uluslararası etkinliklerde temsil edilmesi, hem bölge turizminin kalitesini artırıyor hem de çevre bilincini güçlendiriyor. Bodrum, sahip olduğu doğal zenginlikleri koruyarak turizmini daha sürdürülebilir hale getirmek için uluslararası bilgi ve deneyim ağlarına aktif katılımını sürdürüyor. Bu vizyon, Bodrum’un gelecekte “Dünyanın En Güzel Koyları” unvanını yalnızca doğasıyla değil, sorumlu ve yenileyici turizm anlayışıyla da hak ettiğini gösterecek.

Anter Haber