DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Bodrum ve Ogrodzieniec arasında iyi niyet protokolü imzalandı

MUĞLA (AA) – Polonya’nın Silezya bölgesinde bulunan Ogrodzieniec Belediyesi ve Bodrum Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi zeminini tesis etmek üzere iyi niyet protokolü imzaladı.Polonya Yerel Yönetimler Delegasyonu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet…

Bodrum ve Ogrodzieniec arasında iyi niyet protokolü imzalandı
A+
A-
polat-galle

MUĞLA (AA) – Polonya’nın Silezya bölgesinde bulunan Ogrodzieniec Belediyesi ve Bodrum Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi zeminini tesis etmek üzere iyi niyet protokolü imzaladı.

Polonya Yerel Yönetimler Delegasyonu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Ogrodzieniec Belediye Başkanı Anna Pilarczyk, Radom Bölgesi’nden Belediye Başkanı Waldermar Trelka, Wieprz Belde Başkanı Małgorzata Chrapek, Sękowa Belde Başkanı Małgorzata Maluch, Kolno Bölgesi’nden Belediye Başkanı Tadeusz Klama, Wołomin Bölgesi’nden Belediye Başkanı Adam Lubiak, Komarów Belde Başkanı Wiesława Sieńkowska, Wójnicz Belediye Başkanı Tadeusz Bąk, Bochnia Belde Başkanı Marek Bzdek, Boner Vakfı Yöneticisi Martyna Duda ve Kruszyna Belde Başkanı Jadwiga Zawadzka katıldı.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret sonrasında Ogrodzieniec ve Bodrum Belediyeleri arasında kardeş şehir olma yolunda “İyi Niyet Protokolü” imzalandı.

Ayrıca Wołomin Bölgesi Belediye Başkanı Adam Lubiak ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, iki şehrin öğrencileri ve öğretmenleri arasında bilim, eğitim, kültür ve sanat alanlarında karşılıklı ziyaretler ve paylaşımlar gerçekleştirilmesi amacıyla da “İyi Niyet Protokolü” imzaladı.

Bodrum Belediyesi ve Polonya’nın Ogrodzieniec Belediyesi; sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda ortak fayda sağlamak amacıyla imzalanan protokol ile karşılıklı kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Tarihi ve kültürel anlamda işbirliği yapılarak ortak tarihin korunması ve geliştirilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek. Tarafların eğitim, bilim ve teknoloji alanlarındaki kalkınmasında etkili olan projeler ve uygulamalar ile ikili iş birliği geliştirilmesine ve güçlendirilmesine katkıda bulunacak mekanizmalar kurulacak. Kardeş şehir ilişkisi çerçevesinde, her iki belediye arasında karşılıklı çalışma ziyaretleri, seminerler, konferanslar ve ziyaretler düzenlenecek.

Anna Pilarczyk, “Bu iyi niyet protokolünün imzalanmasıyla Ogrodzieniec ve Bodrum arasındaki dostluğumuzun daha da güçleneceğine inanıyorum. Karşılıklı kültürel etkileşim ve işbirliği ile tarihimizi koruma ve geliştirme konusunda önemli adımlar atacağız. Bu kardeşlik ilişkisi hem Ogrodzieniec hem de Bodrum halkının yaşam kalitesini artıracak ve her iki şehir için ortak faydalar sağlayacaktır.” dedi.

Aras da Ogrodzieniec ile Bodrum arasında kurulacak bağın, kültürel, ekonomik ve sosyal alanlarda işbirliğini teşvik edeceğini, iki şehir arasında gerçekleştirilecek etkinlikler, insanlar arasındaki dostluk bağlarını güçlendirecek ve karşılıklı anlayışı artıracağını ifade etti.

Aktur tatil sitesi