DOLAR
37,9980
EURO
41,3256
ALTIN
3.716,64
BIST
9.934,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
8°C
Muğla
8°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
9°C
Perşembe Açık
13°C
Cuma Açık
16°C
Cumartesi Açık
18°C

Bodrum’da kadınlar caddeleri meydanları inletti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde farklı kadın grupları bugün gün boyu meydanlarda cadde ve sokaklardaydı. Ellerinde davullar, ağızlarında düdüklerle müzik eşliğinde hem protesto yapıp hem de müzik eşliğinde dans eden kadınlar renkli görüntüler oluştururken, kadınların geçeceği yolu temizleyen iki belediye kadın işçisinin görüntüsü ise SÖZCÜ kameralarına yansıdı, yürekleri burktu. Kadınlar “Hükümet sesimizi duysun” diye haykırdı.

Bodrum’da kadınlar caddeleri meydanları inletti
09.03.2025
22
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Kent Konseyi kadın Meclisi, Bodrum Kadın Platformu ve Bodrumlu Kadın Avukatlar Grubu Bodrum Belediye Meydanı ve Neyzen Tevfik Caddesi’nde eylem ve yürüyüş düzenledi.

BODRUM SOKAKLARINI İNLETTİLER

Tepecik Caddesi’nde başlayan yürüyüşe kadınlar ellerinde Öfkemi Aldım Geldim Artık Yeter Örgütlenelim, Öfkeni Diri Başını Dik Tut, Kadın Cinayetlerine Son, Kadınlar Öfkesini İsyanını Örgütlüyor, Tedirgin Ettirdiğiniz Her Kadının Hesabını Soracağız yazılı dövizler ve, İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz, Kadınlar Öfkesini İsyanını Örgütlüyor yazılı pankart ile meydana gelen kadınlar sık sık ellerindeki davul, zil ve düdüklerle seslerini yükselterek kadına yönelik şiddeti protesto etti. Kardın yaşam Özgürlük sloganları atıldı.

Bodrum’da kadınlar caddeleri meydanları inletti

BELEDİYENİN KADIN İŞÇİLERİ KADIN EYLEMCİLERİN GEÇECEĞİ YOLU TEMİZLEDİ

Yürüyüşten 5 dakika önce iki kadın belediye temizlik görevlisinin kadın eylemcilerin geçeceği yolu süpürmesi SÖZCÜ kameralarına yansıdı. Kadınlar kadınların geçeceği yolu pırıl pırıl yaptı. Temizlik işçilerinden Ayşe İnancı “Görevimizi yapıyoruz kadınlar günü kutlu olsun. Kadınlar üzülmesin” dedi.

Bodrum’da kadınlar caddeleri meydanları inletti

MEYDANLARDA DANS ETTİLER YASALARA İSYAN ETTİLER, HÜKÜMET SESİMİZİ DUYSUN DEDİLER

Bodrumlu kadınlar ellerinde pankart ve dövizlerle meydanlarda dans ettiler, eğlendiler. Müzik eşliğinde çılgınca dans eden kadınlar renkli görüntüler oluştururken “Hükümet sesimizi duysun” diye seslendiler.
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi adına açıklama yapan Arzu Görgülü “Türkiye’de ve dünyada gelinen politik nokta, kadınlar için yaşamsal bir mücadele sürecini beraberinde getiriyor. Eğitim hakkımızdan, çalışma hayatından, sokaklardan – kısacası yaşamaktan vazgeçmemiz isteniyor.Bu dönemleri ve dayatmaları kadınlar tarih boyunca yaşadılar ve o tarihten mücadele etmeyi ve direnmeyi öğrendik. Bugün tüm farklı aidiyetlerimizle, farklı kadınlık hallerimizle bir arada ve birlikte 8 Mart’ın o sonsuz dayanışma ve mücadele coşkusuyla yan yanayız.” diye konuştu.

Bodrum’da kadınlar caddeleri meydanları inletti

Yaklaşık iki saat süren eylem ve basın açıklamaları sonrası kadınlar sessizce dağıldı.

Kaynak: Sözcü

ETİKETLER: ,