Bodrum’da kadın sanatçıların eserlerinden oluşan “Bir Hayat Nefesi” sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi 8 Nisan 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde kadın sanatçıların eserlerini bir araya getiren “Bir Hayat Nefesi” adlı sergi kapılarını sanatseverlere açtı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen sergi, 6 Mart ile 8 Nisan 2026 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
“A Breath of Life – Bir Hayat Nefesi” temasıyla hazırlanan serginin küratörlüğünü Yaren Akbal üstlendi. Farklı disiplinlerden eserlerin yer aldığı sergide, kadınların sanat yoluyla ifade gücü ve yaşamın farklı yönleri izleyiciyle buluşuyor.
Sergide eserleri yer alan sanatçılar şöyle:
Benal Dikmen, Betül Akzambaklar, Canan Sönmezdağ Zöngür, Damla Sarı, Ebru Nakamura, Ebru Uğur, Elvan Erdin, Esma Ekiz, Evrim İnan, Funda Cömert, Gamze Taşdan, Gülşah Bayraktar, Gözde Mimiko Türkkan, Gülçin Aksoy, Seda Hepsev, Züleyha Altıntaş, Ayşecan Kurtay, Ayşegül Sağbaş, Beyza Boynudelik, Didem Ünlü, Fürüzan Şimşek ve Nur Gürel.
Fotoğraflar ise Eray Mutlu Sarıhan imzasını taşıyor.
Yaklaşık bir ay boyunca ziyarete açık kalacak sergi, Bodrum’daki kültür ve sanat yaşamına katkı sunmayı amaçlıyor. Kadın sanatçıların üretimlerini görünür kılan etkinliğin, ilçedeki sanat ortamına da ayrı bir hareket kazandırması bekleniyor.
Sergi, Bodrum Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenleniyor. Sanatseverler, 8 Nisan 2026 tarihine kadar sergiyi ziyaret edebilecek.