DOLAR
35,5972
EURO
37,0214
ALTIN
3.117,15
BIST
10.029,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
12°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Bodrum’da oteller konut ve rezidansa dönüşüyor

Bodrum’da otel yöneticileri son zamlarla birlikte nefes alamaz hale geldiklerini belirterek, on bine yakın tesisin konut ve rezidansa dönüştürüldüğünü açıkladı. Turizmciler ayrıca, “Böyle giderse Bodrum’da otel kalmayacak” diye uyardı.

Bodrum’da oteller konut ve rezidansa dönüşüyor
18.01.2023
1.125
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde profesyonel turizmciler son zamlarla birlikte otelcilerin nefes alamaz hale geldiğini belirterek zamlara sert tepki gösterdi.

Bodrum’da onlarca otelin tesisin kapanarak turizm sektöründen çıktığı ve kiralama yöntemi ile konut ve rezidansa dönüştürüldüğü belirtildi. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Sabahattin Duman, konu ile ilgili SÖZCÜ’ye özel açıklamalarda bulundu.

TURİZMCİYİ 2023’TE BU SORUNLAR BEKLİYOR

Duman yaptığı açıklamada 2023 yılı turizm sezonunda otelciyi ve turizmciyi bekleyen sıkıntıların şöyle sıraladı;

“Gıda maliyetlerindeki aşırı artış, enerji maliyetlerinin zirve yapması, asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam, Ukrayna- Rusya savaşının devam etmesi sonucu talep daralması, kira fiyatlarındaki aşırı artış nedeniyle ilçede çalışacak personel bulunamaması, ÖTV artışı ile gelen içki zamları ve seçim takvimindeki belirsizlik”

Bunların üzerine yüzde 2 olarak uygulanacak olan konaklama vergisini de ekleyen Duman şöyle devam etti;

“Konaklama vergisinde katmerli uygulama var. Adı konaklama vergisi fakat oda fiyatı ile birlikte tahsil edilen yiyecek içecek hizmetlerinden de konaklama vergisi adı altında yüzde 2 vergi alınıyor. Bu çok büyük bir haksızlık”

KİRADAN YARARLANMAK İÇİN KONUTA DÖNÜŞÜYOR

Sabahattin Duman ilçede otel, motel ve pansiyon tipi turizm tesislerinin birer birer kapanarak yüksek kiralardan yararlanmak için konut ve rezidansa dönüştürüldüğünü, yukarıda sayılan nedenlerle turizmcinin dayanamaz hale geldiğini belirterek şöyle konuştu;

“Bodrum’da on bine yakın yataklı tesis, konut ve rezidansa dönüştürüldü. Böyle devam ederse Bodrum’da otel kalmayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bizim haklarımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Oteller daha fazla yükü kaldıramaz”

Kaynak : Sözcü

ETİKETLER: , , ,