DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Bodrum’da Su Sıkıntısı: MUSKİ, Yeni Sondaj Kuyuları Açmayı Planlıyor

Bodrum’da su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su miktarı ciddi oranda düştü. MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bu sorunu çözmek için yeni sondaj kuyuları açılacağını ve suyun sadece temel ihtiyaçlar için kullanılmasını tavsiye etti.

Bodrum’da Su Sıkıntısı: MUSKİ, Yeni Sondaj Kuyuları Açmayı Planlıyor
A+
A-
polat-galle

Bodrum’da Su Sıkıntısı: MUSKİ, Yeni Sondaj Kuyuları Açmayı Planlıyor

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Bodrum’da su kaynaklarında yaşanan ciddi düşüş nedeniyle yeni sondaj kuyuları açılacağını duyurdu.

Bodrum’da artan su ihtiyacı sorununa dikkat çeken MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bir basın toplantısı düzenledi. Ülgen, Mumcular ve Geyik barajlarında su seviyelerinin ciddi anlamda düştüğünü, bu sebeple alternatif su kaynaklarına yönelmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Genel müdür, “2015’te 75 bin olan abonemiz şu anda 97 bin. Su tüketimi de bu dönemde yüzde 45 arttı. Sondajlarla elde ettiğimiz suların miktarı da azalmaya başladı. DSİ ile yapılan görüşmeler sonucu, Bodrum için yeni sondaj çalışmalarımız başlatmayı planlıyoruz.” dedi.

Ülgen, barajlardaki ölü hacim denilen bölgedeki suyu da pompalarla tesise ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Ancak bu kaynakların da sınırlı olduğunun altını çizen Ülgen, Bodrum’da suyun lüks tüketim amaçlı kullanımına son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Havuzlar ve diğer lüks tüketimler için kullanılan suyun kesilmesi şart. Herkesin bu konuda daha bilinçli ve dikkatli olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak : AA

polat-galle