DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Bodrum’da “Uluslararası Göçmenler Günü” etkinliği yapıldı

Bodrum’da “Uluslararası Göçmenler Günü” etkinliği yapıldı
19.12.2021
300
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Bodrum ilçesinde, “Uluslararası Göçmenler Günü” etkinliği kapsamında Pedasa Antik Kenti gezisi yapıldı.

Muğla Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pedasa Kazı Başkanlığı ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Muğla İl Temsilciliği iş birliğinde “Gelin Tanış Olalım” temasıyla gerçekleştirilen antik kent gezisi ve farkındalık yürüyüşünde keyifli dakikalar yaşandı.

Etkinlik alanında bir araya gelen farklı ülkelerden göçmenler, birlikte sohbet etti. Etkinlikte göçmenlerin çocuklarına çeşitli hediyeler verildi, ikramlarda bulunuldu.

Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 2500 yıllık bir devlet geleneğine sahip kadim bir devlet olarak insan temelinde evrensel değerlere her zaman değer veren ve onu hep öp planda tutan uygarlığın temsilcileri olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bu temelde aynı ilkelerle devam ettiklerini vurgulayan Yıldız, “Irk elimizde olan bir konu değil. Bize Türk, Arap, ABD’li veya başka ırklardan olup olmadığımız sorgulanmadan dünyaya geliyoruz. O yüzden hepimiz insanız. Evrensel insani değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bu da insanlığın geleceği ve barışı için çok önemli bir hadise.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından alanda toplanan göçmenler daha sonra Pedasa Kazı Başkanlığı yetkilileri ve Muğla Turizm Rehberler Odası rehberlerinin öncülüğünde tarihi alanlarda gezinti yaptı, bol bol fotoğraf çekti.

Etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler’in de aralarında olduğu farklı milletlerden 200’den fazla kişi katıldı.