DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrumlu saat tamircisi 55 yıldır zamana meydan okuyor

Bodrumlu saat tamircisi 55 yıldır zamana meydan okuyor
A+
A-

MUĞLA (AA) – Saat tamircisi babasının ilkokulda, “okuldan sonra dükkana” demesiyle başladığı saat tamiri mesleğini 55 yıldır askerlik görevi harici ara vermeden devam ettiren Tekin Özyurt (62), tezgahında zamana meydan okuyor.

Bodrum ilçesinde yaklaşık 10 yıldır yaşamını sürdüren aslen Erzurumlu 3 çocuk babası Özyurt, saat tamiri mesleğine ilkokul birinci sınıfta memleketinde babasının saat tamiri dükkanında çırak olarak başladı.

İlkokulu bitirdikten sonra bu işten hiç kopamayan saat ustası, mesleğini Erzurum’un yanı sıra uzun yıllar İstanbul’da devam ettirdi. Daha sonra Bodrum ilçesine yerleşen Özyurt, sabahın erken saatlerinde geçtiği tezgahının başında uzun zaman geçiriyor, titizlikle incelediği saatlerdeki arızaları tespit edip başarıyla üstesinden geliyor.

Özyurt, yıllarını verdiği tezgahında AA muhabirine, çocukken masa saatleriyle başladığı mesleğini kol saati tamir ederek devam ettirdiğini söyledi.

Babasının 43 yaşında trafik kazasında vefat ettiğini ve ölene kadar mesleğini devam ettirdiğini anlatan Özyurt, “Babamız öldükten sonra evlatları olarak bizler devam ettiriyoruz. Tamirini yaparken zorlandığım saatler oluyor ancak tamir edemeyeceğim hiçbir saat yok. Kesinlikle mekanik, elektronik hiç fark etmez. Yeter ki bana saat olsun. Saatin kemik yapısını bildiğim için mutlaka başarırım.” dedi.

Her şeyi babasından, vefatından sonra da abilerinden öğrendiğini aktaran Özyurt, bu işe gönül verdiğini çok sevdiğini bu nedenle de 55 yıldır severek devam ettirdiğini kaydetti.

velux