DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Bodrum’u çok seviyoruz, ayrıca çevreciyiz, doğacıyız ama denizin içine fosseptik dikeriz

Bodrum’u çok seviyoruz, ayrıca çevreciyiz, doğacıyız ama denizin içine fosseptik dikeriz
19.12.2021
409
A+
A-

Bodrum’un Koyunbaba Mahallesi Halk Plajı’nın içinde vatandaşların tüm itirazlarına rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlanan “Atıksu Pompa Terfi İstasyonu” nun tüm tepkilere rağmen devam etmesi eleştiri yağmuruna neden oldu.

Kaynak:Anterhaber

Koyunbaba Mahallesi’nde vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen halk plajının içine yapılmaya başlanan 10 metre derinliğindeki “Atıksu Pomba Terfi İstasyonu” sert eleştirilere neden oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı belirtilen fosseptik toplama çukurunun son teknoloji ile yapılacağının duyurulmasına rağmen tedirginlik arttı.

7 PLAJIN VE DENİZİN İÇİNE   ATIK SU TERFİ MERKEZİ YAPILACAK

Koyunbaba Mahallesi halk plajında inşa edilmesi planlanan terfi istasyonuyla ilgili bölge halkına bilgilendirmelerde bulunan MUSKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Cem Yaşar  “Plajlarımızda toplamda 7 adet terfi istasyonumuz bulunacak. Dünya Bankası ve İller Bankası tarafından onaylanan projemizde, bu binalar betonarmeydi Plajlarımızda kokusuz, gürültüsüz gayet sağlıklı terfi istasyonları yapacağız ama görüntü açısından ne yapabiliriz diye düşündük. Bunu teknik olarak çalıştık. Çukurbük’te biraz daha derine giderek suyun içerisinde gömülü bir inşaat yapılacak. 7 adet plajımızda bulunacak bu terfi istasyonlarımızın tamamını gömeceğiz. Yani plajlarımızda bina şeklinde bir yapı görmeyeceksiniz. Hiçbir görüntü kirliliği oluşmayacak ve hiçbir koku problemi yaşanmayacak. Gayet sağlıklı ve nitelikli terfi istasyonları yapacağız.” İfadelerini kullandı.

ARAS: BUNLAR OLMASIN BİZ ESKİSİ GİBİ YAŞAYALIM DİYEMEYİZ

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras’ta daha önce yaptığı açıklamada “Bu projenin gerçekleşmesiyle Bodrum’un büyük bir sorununun çözüleceğini belirterek “Artan nüfusun ve yapılaşmanın etkisiyle ortaya çıkan bu sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. ‘Bunlar olmasın, biz burada eskisi gibi yaşayalım’ diyemeyiz. Bunun bir adım ötesi artık çevre felaketleri olur, biz bu denizlere giremez hale geliriz. Bu sistemle ilgili ‘Eğer bir sistem sürekli denetlenir ve bakımı yapılırsa, kesinlikle koku çıkarmaz’ diye teknik bir rapor var önümüzde. Biz de buna inanmak ve güvenmek zorundayız” dedi.

Sevgi Mengün : Kesinlikle müsaade etmeyin, koleraya davettir bu. Bu nasıl mantıktır güzelim koyu nasıl böyle mafederler ve halkın sağlığı ile oynarlar.

MİLLETİN BURNUNDAN GETİRDİNİZ

Songül Alıcı: Tek bir şey sormak istiyorum.Bu 7 plajın tamamı halkın plajı, bunu büyük otellerin,  beş yıldızlı tesislerin bulunduğu plajlara yapabilirler mi?. Halkın sağlıkla denize gireceği yerler zaten 7 taneydi onlarada atık su terfi merkezi yapın halk terk etsin, buraları. Siz kime hizmet ediyorsunuz… İnsanları oy verdiklerine pişman ettirdiler. Aylardır çamurun pisliğin içinde yüzüyoruz, sabredin diyorlar, neyin sabrını istiyorsunuz, iş yapmak bu kadar zorsa işi bilen birini getirin yaptırın,milletin burnundan getirdiniz..

PLAJDA FOSSEPTİĞİN ÜZERİNDEN GÜNEŞLENİRİZ ARTIK

Ahmet Cebeci: Burası deprem bölgesi plajın içine hangi teknoloji ile yaparsan yap kuslalda bu beton depremde oynar. pis sular plaja dolar. Sadece karadakine değil denizdeki tüm canlılara zarar verir. bu öngöremeyen bir zihniyetten ne beklersiniz. Artık fosseptik çukurunun üzerine şezlong şemsiyeleri koyar o şekilde güneşleniriz. Halkın tepkisine rağmen inatla bunu yapmaya çalışanlar söyleyecek söz bulamıyorum. Hani anlı şanlı çevrecilerimiz nerede. Doğayı sevenler koruyoruz diyenler, Bodrum korunmalı diyenler nerede. Bodrum’u böyle mi koruyacağız. Belediyenin her yaptığına CHP’li dir aman yapsın mı diyeceğiz. Otelciler nerede, turizmde bindiğimiz dalı kestiğimizin farkında değillermi. Fuar fuar dolaşmakla turizmin gelişmediğini 3 ay geçemediğini zaten gördük.

Bodrum Ev Emlak