DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

BOTAV’ın yeni yönetim kurulu üyeleri hakkında dikkat çeken haberler

BOTAV’ın yeni yönetim kurulu üyeleri hakkında dikkat çeken haberler
A+
A-
Bodrum’un önde gelen turizm oda ve derneklerinin BODRUM TANITMA VAKFI’ndan istifaları ve yerlerine inşaat sektöründen isimlerin yer alması, gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulundaki yeni isimler arasında; Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, iş insanı Hıfzı Ali Güreli, Alptekin Polat ve Ersin Pamuksüzen dikkat çeken isimler oldu.
Bodrum turizm tanıtımının üst çatısı olan BOTAV Yönetim Kuruluna Ahmet Aras tarafından atanan bu isimlerin ne amaçla atandığı Bodrum turizm camiasında sorgulanırken basında yer alan haberlerde ise Hıfzı Ali Güreli ve Ersin Pamuksüzen ile ilgili çıkan dava konusu haberler dikkat çekti.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Bodrum’da “Loft Bodrum” adlı inşaat projesi ile gündeme gelmişti. Basında dikkat çeken bir haber ise Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcısı ve Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary Istanbul’un Başkanı Hıfzı Ali Güreli’nin ve aile üyelerinin ortaklığındaki Bodrum Turizm Otelcilik ve İnşaat AŞ’ye (BTO İnşaat) tahsisli arazinin, 5 milyon euroya İngiltere merkezli Volia Limited’e satışıyla ilgili olarak İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen dava oldu. Turizmguncel’in haberine göre davanın özünü Ali Güreli ve ortaklarının, Bodrum-Türkbükü’ndeki tahsisli araziyi bünyesinde bulunduran BTO AŞ’yi İngiliz Volia Limited’e 5 milyon Euro’ya satması oluşturuyor.

Bir diğer BOTAV yöneticilerinden Ersin Pamuksüzer ise rüşvet operasyonu haberleri ile anılan isimlerden. Habere göre yargıdaki rüşvet operasyonunun 12 zanlısı Ankara DGM’ye sevk edilmişti. Neşter Davası’nın sanıklarından Kemer Country’nin ortağı Mehmet Nazif Edin’in kardeşi Selim Edin ve kuzeni Esat Edin ile Nermin Aşılı ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Canverdi, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmış, soruşturmayı yürüten DGM Savcısı Ömer Süha Aldan, Yargıtay üyesi, HSYK eski Başkanvekili Ergün Güryel’in oğlu Cenk Güryel, işadamı Haldun Erdavran, Show TV Genel Müdürü Saner Ayar, Turkcell’in avukatları Orhan Gemicioğlu ve Galip Altuntaş ile NTV’nin avukatı Özgün Öztunç, Haldun Erdavran’ın sekreteri İffet Gökbakan ve Ersin Pamuksüzer’i çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, yargı sürecine yasadışı yollarla müdahale etmek suçlamasıyla tutuklanmaları için DGM Yedek Hakimliği’ne sevk etmişti.

Kaynak : Bodrumhabermerkezi.com

Bodrum Ev Emlak