DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Bu kış kayak tatili hayal oldu! En ucuz oda 10 bin TL’den başlıyor

Bu kış kayak tatili hayal oldu! En ucuz oda 10 bin TL’den başlıyor
12.01.2022
407
A+
A-
polat-galle

“Türkiye tatil için ucuz ülke” kavramı artık tarih oldu. Türkiye sınırları içinde popüler kayak merkezlerinde 2 ya da 4 günlük bir tatil araştırması yaptığımızda fiyatlara biz de inanamadık. İşte merak edilen kayak tatili fiyatları…

KAPILAR YA YABANCILARA YA DA YÜKSEK GELİRLİ YERLİ TURİSTE AÇIK

Kış sezonunun başlamasıyla tüm hazırlıklarını yapan kayak otelleri, beyaza bürünen pistleri ile kayak severlere kapılarını açtı. Ama açılan kapılar dolar karşısında eriyen liranın değer kaybetmesiyle yabancı turistlere ve Türkiye bandında gelir düzeyi yüksek yerli turiste oldu.

ORTA GELİRLİLER İÇİN TATİL ARTIK HAYAL

24 Ocak 2022 Pazartesi günü başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü tamamlanacak olan yarıyıl tatilini değerlendirmek isteyen bir orta gelirli aile için Türkiye’de en az iki gecelik bir kayak tatili ise hayal oldu.

Günümüzde geçim sıkıntısı derdiyle ‘iş-ev-fatura’ üçgeni arasında büsbütün boğulan orta gelir sınıfı yoksulluk düzeyine çoktan düşmüş durumda. Tatilin çoğu aile için hayal olduğu ülkemizde, bugün yarıyıl tatili tarihleri arasında en az iki gecelik bir rezervasyon yapmak istediğinizde karşınıza sadece astronomik fiyatlı lüks odalar çıkıyor.

Okuma önerisi: Sömestr tatilinde özlenen kar tatili için kayak merkezi tavsiyeleri…

Bu kış kayak tatili hayal oldu! En ucuz oda 10 bin TL’den başlıyor
Kayak Otellerinde fiyatlar cep yakıyor.

EN UCUZ ODA 10 BİN TL

Erken rezervasyon dönemini fırsat bilenler başta Uludağ, Kartepe, Bolu, Erciyes, Palandöken olmak üzere Türkiye’nin gözde kış tatili destinasyonlarında bulunan popüler kayak otellerinin standart odalarını aylar önce kapattı.

Hal böyle olunca bırakın erken rezervasyonu, daha bugünün akşamını öngöremeyen orta gelirli ailelerin karşısına ortalama en düşük 10 binden başlayan fiyatlarla lüks odalar çıkıyor.

* Seçtiğimiz filtreleme kriterleri: Kayak otelleri, Uludağ-Kartepe-Kartalkaya, 28-30 Ocak 2022, 2 yetişkin 1 çocuk (7 yaş), 8.0 üzeri puana sahip otellerdir.

BULGARİSTAN KAYAK OTELLERİ TÜRKİYE’DEN UCUZ

Okları yurt dışına çevirip konumuyla Türkiye’ye yakın olan Bulgaristan’ı seçen üç kişilik bir aile ise yine 2 gecelik bir kayak tatili planlandığında en düşük 4 bin 500 TL’den başlayan otel fiyatlarıyla karşılaşıyor.

Paket tur satan acentelerden 4 günlük Bansko Kayak Turu araştırması yaptığımızda ise karşımıza oldukça düşük rakamlar çıktı.

22 Ocak – 27 Ocak 2022 Bansko Kayak Turu, Lüks Otobüsler ile 139,00 EUR / Kişi başı fiyat 2.219,83 TL’ye geliyor…

Vize problemi olmayan orta gelirli bir aile için ne yazık ki kendi ülkesi yerine, otel önüne kadar ulaşım sağlayan otobüslerle Bulgaristan/Bansko’da kayak tatili daha avantajlı gözüküyor.

Bu kış kayak tatili hayal oldu! En ucuz oda 10 bin TL’den başlıyor

Aktur tatil sitesi