DOLAR
32,2058
EURO
35,0378
ALTIN
2.493,61
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
30°C

Çocukların Kas-İskelet Sistemine Sağlıklı Destek

Sonbaharın gelmesi ve okulların açılması, çocukların evde daha fazla vakit geçirmelerine yol açtı. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Evren Fehmi Atay, çocukların omurga sağlığını korumak ve kas-iskelet sistemlerini güçlendirmek için pratik egzersizlerden, uygun spor aktivitelerine kadar bir dizi öneri sundu.

Çocukların Kas-İskelet Sistemine Sağlıklı Destek
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Çocukların Kas-İskelet Sistemine Sağlıklı Destek

Evdeki Omurga Sağlığına Dikkat: Op. Dr. Atay, çocukların bilgisayar başında doğru oturma pozisyonunu alması, ergonomik masalar ve sandalyeler kullanması gerektiğini belirtiyor. Özellikle göz problemi olan çocukların yakınlaşma eğilimi göstermeleri durumunda göz kontrolüne götürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Egzersiz Önemli: Çocukların çalışma masasında uzun saatler boyunca omurgalarını desteklemek için basit egzersizler yapmalarının önemine dikkat çeken Op. Dr. Atay, bu alışkanlıkların erken yaşta kazanılmasının ileri yaşlardaki sorunları engelleyeceğini söylüyor.

Büyüme Ağrılarına Dikkat: Büyüme ağrıları hakkında bilgi veren Op. Dr. Atay, bu ağrıların doğal olduğunu, ancak belirli durumlarda (örneğin skolyoz) uzman müdahalesinin gerekli olduğunu belirtiyor.

Çocuklar İçin Önerilen Sporlar: Op. Dr. Atay, çocukların bedensel kapasitelerine uygun olarak yürüyüş, yüzme ve voleybol gibi sporlarla aktif olmalarını tavsiye ediyor.

polat-galle