DOLAR
32,2758
EURO
34,7955
ALTIN
2.408,68
BIST
10.319,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

“Çok ciddi fiyat savaşı yaşanacak, acentalar desteklenmeli”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bloomberg TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

“Çok ciddi fiyat savaşı yaşanacak, acentalar desteklenmeli”
A+
A-

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Bloomberg HT’de Güzem Yılmaz’ın sunduğu Fokus programının canlı yayın konuğu oldu. Bağlıkaya; yaz sezonu beklentileri, seyahat acentalarının avans iadeleri ve yeni normalin getirdiği maliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Almanya Ağustos bitmeden farklı bir karar alabilir

Almanya’nın Türkiye’nin de içinde yer aldığı 130 ülkeyi riskli bölge listesine almasıyla ilgili kararı değerlendiren Bağlıkaya, Almanya gibi ülkelerin sigorta ve karantina uygulamalarıyla AB dışı seyahatlere karşı caydırıcı önlemler aldığını söyledi. Almanya’nın seyahat uyarısı kararının kaldırılması için Türkiye’nin siyasi anlamda da yoğun görüşmeler yürüttüğünü ifade eden Bağlıkaya, Almanya’nın Ağustos ayı bitmeden Türkiye’yle ilgili ayrı bir karar alabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Bağlıkaya, bu yaz Türkiye’ye ilk turizm hareketlerinin Ukrayna, Polonya’nın da aralarında olduğu Doğu Avrupa bölgesinden olacağını Orta Doğu’dan da ciddi talep beklediklerini söyledi.

Her şey acentaların sırtına yıkıldı

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya koronavirüs salgını sebebiyle turizm sektöründe en çok seyahat acentalarının mağdur olduğunu vurguladı. Her şeyin acentaların sırtına bırakıldığını belirten Bağlıkaya, ” Hava yolu şirketine veya otele ödediği parayı geri alamayan acente müşteriye nasıl geri ödeme yapabilir?’’ diye sordu.

Önümüzdeki yıl çok ciddi fiyat savaşı yaşanacak

Türkiye’nin ana pazarlarının 2021’de çok ciddi bir fiyat savaşına sahne olacağını düşündüğünü belirten Bağlıkaya, ” Bu fiyat savaşıyla mücadele edebilmek için Türkiye’ye turist getiren tüm şirketlere pazarlama desteği verilmeli.” dedi.

KÇÖ yıl sonuna kadar uzatılsın, Temmuz’da turizm araçlarından MTV alınmasın

Bağlıkaya, bu yaz turizm kuruluşlarının sınırlı kapasiteyle faaliyet göstereceğini bundan dolayı 3 ay için getirilen Kısa çalışma ödeneğinin 2020 sonuna kadar uzatılması gerektiğini vurguladı. Bağlıkaya, salgın sebebiyle turizm araçlarının aylardır yola çıkmadığını da belirterek turizm araçlarından Temmuz ayı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin alınmaması çağrısı yaptı.