DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

 Dibeklihan 2024 Cüneyt Arkın Sanat Sezonu’nu açıyor.

 Dibeklihan 2024 Cüneyt Arkın Sanat Sezonu’nu açıyor.
Aktur tatil sitesi

 Dibeklihan 2024 Cüneyt Arkın Sanat Sezonu’nu açıyor.

Sezonun ilk sergileri 8 Mart’ta açılıyor…

Her yıl gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinliklerinin bir değer isme atfedildiği genel adı bu yıl Usta Sanatçımız Cüneyt Arkın oldu. Cüneyt Arkın Sanat Sezonu sergi periyodunun ilk sergileri ise İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde Türkiye’nin Picasso’su olarak anılan Fatih Urunç Özel Koleksiyon Sergisi ve Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde “Çağrışımlar” temasıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi’nden oluşuyor. İki ayrı galeride yer alan sergilerin açılışı 8 Mart 2024 Cuma günü saat 18:00’da Dibeklihan Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde sergilerine başlayan Dibeklihan’da sezonun ilk sergi açılışlarına davetlisiniz.

“ÇAĞRIŞIMLAR”

“Okurlarıma öykülerimi nasıl anlamaları gerektiğini ne anlatabilirim ne de böyle bir şeye kalkışmak isterim. Yeter ki kitabımı okuyan herkes içinde kendinden bir şeyler bulsun.” Hermann Hesse, bu cümleleri otobiyografik özellikler taşıyan bir romanı için söyledi. Duygu ve düşünce dünyasının ürettiği cümlelerinin bu dünyayla uzlaşmaya gitmek yerine, okurlarında yeni bir çağrışım yaratmasını istedi.

“Çağrışımlar” sergisinin sanatçıları da, tıpkı Hesse’nin arzu ettiği gibi, izleyicilerinin sergilenen yapıtlarla buluştuğunda kendinden bir şeyler bulmasını, çağrışımlarla görsel bir anlatıya dönüşen bu eserlerin izleyende de bambaşka ama kendi içinde bireysel çağrışımlar yaratmasını ve bunların yeni bir anlatıya dönüşmesini arzu ediyor. Bu sergi adeta bir pasaport gibi sanatçıların kendi kişisel mitolojilerinin ve öznel dünyalarının bu dünyaya geçişine olanak tanıyor ve çok özel bu içsel anlatıların çağrıştırdığı imgeleri izleyicinin alanına davet ediyor.

Resim, heykel ve seramiğin diliyle kendi dünyalarına eşlik edebileceğimiz sanatçılar: Ayşe Canbolat, Barış Yılmaz, Betül Demir Güneşdoğdu, Burcu Karabey, Canan Zöngür, Deniz Cemal Koşar, Didar Ezgi Özdağ Bardak, Elif Köse Akdemir, Esra Tuncalı Nas ve Sevdiye Kadıoğlu. Nevin Yalçın Beldan’ın küratörlüğünü yaptığı “Çağrışımlar” başlıklı sergi, Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde,

8 Mart- 14 Nisan tarihleri arasında izleyicileri ile buluşacak olan sergiler pazartesi günleri hariç diğer günler 10:00 ile 18:00 saatleri arasında gezilebilir.

Aktur tatil sitesi