DOLAR
32,2300
EURO
34,7556
ALTIN
2.397,13
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş hekimliğinde kaydedilen gelişmelerle, sararmış dişleri kestirip kaplama yaptırmak yerine, dişleri beyazlaştıran bazı maddelerle bembeyaz …

Diş Beyazlatma (Bleaching)
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Diş hekimliğinde kaydedilen gelişmelerle, sararmış dişleri kestirip kaplama yaptırmak yerine, dişleri beyazlaştıran bazı maddelerle bembeyaz dişlere kavuşmak mümkün. Bleaching (diş beyazlatma) yönteminde hastanın diş taşları varsa önce temizlik yapılır. Birkaç gün geçtikten sonra beyazlatma işlemine başlanır.

İki tip beyazlatma yöntemi mevcuttur. Birincisi hastaların evlerinde uygulayabilecekleri ev tipi beyazlatma yöntemleri, ikincisi ise klinikte uygulanan ofis tipi beyazlatma yöntemleri.

Ev tipi beyazlatmada; dişlerini beyazlatmaya karar veren kişilere, detaylı bir ağız muayenesinden sonra diş hekimleri tarafından diş yüzeyini kaplayacak özellikte bir kalıp hazırlanır. Bu kalıbın içerisine beyazlatıcı bir jel sıkılır ve özellikle gece yatarken 8 saat kadar hastanın ağzında kalması istenir. Bu kür, 7-10 gün arasında uygulanır. Ofis tipi beyazlatma yöntemini desteklemek amacıyla özellikle ileri derecede mevcut olan diş renklenmelerinin tedavisinde uygulanmaktadır.

Ofis veya klinik tipi beyazlatma ise, diş hekimlerinin uyguladıkları beyazlatma yöntemidir. Bir dişe veya gülme hattındaki tüm dişlere uygulanabilir. Dudak, dişetleri ve yanak içleri, zarar görmemesi için özel yalıtım maddeleri ile kapatılır.Dişlere sürülen beyazlatıcı maddenin üzerine beyazlatmayı hızlandırıcı özel bir ışın uygulanır. Yaklaşık 30-45 dakikalık bir işlemden sonra madde temizlenir.Hastanın ve hekimin tercihine göre 1 ila 3 seans uygulanır. Bu işlemlerin sonunda dişlerde 2-3 tona kadar açılma görülür.( Bu durum her vakada farklılık gösterebilir.)

Diş beyazlatmanın dişe geriye dönüşümü olmayan zararı yoktur. Diş minesinin uygulama esnasında ve uygulama sonrasında daha hassas olmasına neden olsa da bir süre sonra bu durum düzelir ve araştırmaların da gösterdiği gibi mine üzerinde önemli bir değişikliğe yol açmaz.

velux