DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Doğal Sirke

Doğal Sirke
28.03.2021
750
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yemeklerde ve salatalarda sıklıkla kullanılan ve sevilen sirkenin antiseptik ve antioksidan özelliği sayesinde, vücudu mikroplardan arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olduğunuzda hastalıklara yakalanma olasılığınız da azalır. Saç ve cilt bakımında da faydaları kanıtlanmış sirkenin özellikle CoronaVirüs salgınından sonra kıymeti daha da artmıştır. Kimyasallardan oluşan dezenfektanlar yerine sirkeyi kullanarak evinizi doğal bir yöntemle dezenfekte edebilirsiniz. Tabi burada sirkenin doğal olması en önemli kriterdir, en uygun doğal sirke için buraya tıklayınız ve satın alarak doğal sirkenin mucizelerine tanık olunuz.

Kullanımı eski dönemlere dayanan doğal sirke, fermente olduğu için zararlı miktop ve bakterin yok edilmesinde  oldukça etkilidir. En yaygın kullanılan doğal sirkeler elma ve üzüm sirkesidir fakat enginar, ceviz, alıç, maydanozlu sarımsaklı limon sirkesi gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. Pharmoils, sizleri doğal sirkenin çeşitleri ile buluşturarak faydalarını bizzat gözlemlemeniz için titizlikle çalışmaktadır.

Elma Sirkesinin Faydaları

  • Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelerek solunum yolu hastalıklarının azalmasını sağlar.
  • Sivilce ve akne tedavisinde kullanılan sirke, direkt olarak yüze sürülmemelidir. Suda seyreltilip yüze uygulandığında yüze zarar vermeyerek gerekli tedaviyi yapar ve sivilcilerin iyileşmesini sağlar.
  • Sabahları aç karna ılık su ile karıştırılıp içilen sirke, vücuttaki yağları yakarak zayıflamak isteyen kişilerin daha hızlı sonuç almasına yardımcı olur.
  • Kepeklenme ve kaşıntı gibi saç problemi yaşayan kişiler de sirke kullanımı sonucunda bu problemlerden kurtulur.

Üzüm Sirkesinin Faydaları

  • Güçlü bir probiyotik kaynağıdır, saç ve cilt bakımında görevli iç organların düzenli çalışmasına neden olur.
  • Doğal üzüm sirkesi ile gargara yapılarak diş ağrısını geçmesi sağlanır ve ağızda mikrop ve bakterilerin oluşumu engellenir.
  • Antioksidan özelliği de bulunan doğal üzüm sirkesi, vücudu toksinlerden arındırarak vücudu güçlendirir.
  • Doğal bir temizlik malzemesi olarak kullanılan doğal üzüm sirkesi ile, kimyasallar içeren temizleme ürünlerine gerek kalmadan evin her köşesi temizlenebilir.

Daha çok pek çok çeşidinin farklı özellikleri bulunan doğal sirke, doğru kullanımı ve tüketilmessi sonucunda gerekli etkisi gösterir. Faydalarından yararlanmak için mutlaka sirkenin doğal olmasına dikkat edilmelidir.