DOLAR
44,8650
EURO
52,9536
ALTIN
6.903,16
BIST
14.251,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
20°C
Muğla
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

Dolar sahipleri ters köşe oldu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı

Sabah saatlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin gözaltına alınmasına piyasalardan sert tepki geldi. Borsada yaşanan sert düşüşün yanı sıra dolar kurunda tarihi bir yükseliş görülürken, bankalar yatırımcının dövize yönelik talebini baskılamak amacıyla kur makasını ilk kez 4 liraya kadar yükseltti.

Dolar sahipleri ters köşe oldu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında şafak operasyonu ile aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 106 isim gözaltına alındı.

İmamoğlu’na yönelik operasyonun ekonomi piyasalarına yönelik etkisi ise piyasaların açılması ile ortaya çıktı. Borsa İstanbul, güne yüzde 6,87’lik düşüşle başlarken, düşüşlerin durdurulamaması nedeniyle peş peşe devre kesici uygulamasına gidildi.

Dolar sahipleri ters köşe oldu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ KUR MAKASI 4 LİRAYA DAYANDI

Öte yandan altın, dolar ve euro tarafında yaşanan yükselişlerin de tarihi seviyeye çıkması, bankaların olağanüstü adımlar atmasına neden oldu.

Reuters, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) dolar kurundaki artışı baskılamak için 10 milyar doların üzerinde bir müdahalede bulunduğunu iddia ederken, bireysel yatırımcıların dövize yönelik talebini baskılamak amacıyla bankalar devasa bir makas aralığında işlemler gerçekleştirdi.

Dolar sahipleri ters köşe oldu: Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı

Çok sayıda özel bankanın dolar kurunda al-sat işlem makası 3 lira ile 4 lira arasında değişkenlik gösterirken, söz konusu kur makası Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.