DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Dondurma ve Macaron’un Tadı Hazz’da Çıkar

Dondurma günümüzde her mevsim büyük zevkle tüketilen bir tatlı olma özelliğine sahiptir.

Dondurma ve Macaron’un Tadı Hazz’da Çıkar
27.04.2022
1.215
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yaşları, cinsiyetleri ve yaşadıkları yer neresi olursa olsun dünya üzerinde pek çok insanın en büyük ortak noktasının dondurma sevgisi olduğunu biliyor muydunuz? Dondurma ve macaron denilince akla gelen ilk marka olan Hazz için en önemli öncelik en kaliteli ham maddelerle üretilen en lezzetli ürünleri müşterilerine ulaştırmaktır. Hazz yeni lezzetlere açılan bir kapı olarak dondurma severlere klasik dondurmanın dışında gelato dondurma ve mochi gibi farklı ürünlerle tanışma imkanı da sunar. Siz de Hazz ile hayatınıza giren lezzet dolu dünyadan kaybolmak isterseniz hazz.com.tr adresini ziyaret edebilir ve birbirinden eşsiz Hazz lezzetlerine “Merhaba” diyebilirsiniz.

Şimdiye kadar hep dondurmanın lezzetinden bahsetsek de işin aslı yalnızca bu kadar değil! Dondurma aynı zamanda çok da besleyici bir besindir. Dondurma ilk tüketildiği zamanlarda yüksek fiyatı nedeniyle yalnızca üst sınıfın erişebildiği, lüks bi üründü. Ancak 13.yüzyıldan sonra dondurma tüketebilme ayrıcalığı aristokratların tekelinden çıkarak halkı her kesiminden insan bu muhteşem lezzetle tanışabildi. O tarihlerden bugüne dondurmaların çeşitleri, lezzetleri hatta üretim şekilleri farklılaşsa dahi değişmeyen tek şey dondurmaya duyulan büyük sevgi oldu.

Eski zamanlarda dondurma, hasta edebileceğine inanıldığından yalnızca yaz aylarında tüketilirdi. Bununla birlikte ateşe ve soğuk algınlığına neden olan mikropların yapısının soğuğa dayanıksız olması dolayısıyla dondurma yemenin boğaz ağrısına neden olmadığı net bir gerçektir. Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçları dondurmanın boğaz enfeksiyonuna neden olmadığını gözler önüne serince dondurma yaz-kış lezzet düşkünlerinin hayatında yer almaya başladı.

Gelato dondurma ve mochi gibi çeşitleri sayesinde dondurma farklı damak zevklerine hitap etmekte ve hayran kitlesini her geçen gün daha da genişletmektedir. Gelato dondurma normal dondurma ile bazı farklılıklara sahiptir. Günlük süt, taze meyve ve krema kullanılarak üretilen gelato dondurmanın mutlaka taze tüketilmesi gerekir. Gelatonun kıvamı ve meyve aroması klasik dondurmalara kıyasla çok daha yoğun, yağ ve şeker oranı daha az olur. Gelato kalitesi ve lezzetiyle ön plana çıkan bir dondurma çeşidi olarak üretim esnasında malzemelerin havayla mümkün olduğunca az temas etmesine özen gösterilmelidir.

Dondurma günümüzde her mevsim büyük zevkle tüketilen bir tatlı olma özelliğine sahiptir. Dondurmanın birçok farklı türü olduğu gibi her türünün kalorisi de içindeki malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Dondurmanın içinde yoğun miktarda karamel, fıstık, fındık gibi ürünler bulunması halinde kalorisi daha fazla olacaktır. Dondurma yüksek besin değerine sahip olduğundan doğru miktarlarda tüketilmesi halinde sağlık açısından önemli faydalar sağlar.

Kendinizi Daha İyi Hissetmenin Yolu Dondurmadan Geçiyor

Dondurma enerji verici bir besin olarak yüksek protein içeriğine sahiptir. Bu nedenle dondurma tüketen kişi kendini daha zinde ve güçlü hisseder. Ayrıca dondurma tüketmenin kişinin mutluluk düzeyinde artışa neden olduğu da tartışmasız bir gerçektir. Mineral ve vitamin içeriği dolayısıyla dondurma bireylerin genel vücut sağlığını da olumlu yönde etkiler. Hafıza aktivitelerine katkıda bulunmakla kalmaz, bireyin daha iyi düşünmesini sağlayarak zihinsel gelişim üzerinde olumlu etki yaratır.

Her ne kadar çok lezzetli ve besleyici bir ürün olsa da diğer gıda maddelerinde olduğu gibi dondurmanın da fazla miktarda ve yanlış şekilde tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Eğer dondurma buzdolabından sıklıkla çıkarılıyor, eritiliyor ve yeniden donduruluyorsa içinde mikrop üremesi riskiyle karşı karşıya kalınması olasıdır. Dondurmanın içinde yer alan maddeler bozulur ya da dondurma doğru koşullarda saklanmazsa zehirlenme gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Bu tür sorunların yaşanmaması adına mochi, gelato dondurma ya da sorbe dondurma fark etmeksizin tüm dondurma çeşitleri hijyeninde, güvenilirliğinden ve kalitesinden emin olunan markalardan satın alınmalıdır. Kalite, doğallık, hijyen ve müşteri memnuniyeti ilkeleri temelinde hizmet veren Hazz oldukça geniş çeşitliliğe sahip ürün yelpazesindeki her bir ürünün üretimi, saklanması ve teslimatı sürecinde üst düzey standartları uygulamaktadır. Hazz’ın tüm ürünleri alanının önde gelen profesyonelleri tarafından en kaliteli malzemelerin en özel formüllerle buluşmasıyla ve hijyen koşullarına uygun ortamlarda üretilir. Ardından ürünler tazeliklerini, lezzetlerini ve doğallıklarını koruyacak şekilde paketlenip kargolanarak mümkün olan en kısa süre içinde Hazz tutkunlarına ulaştırılır.

Hazz geniş ürün çeşitliliği ile farklı damak zevklerine hitap etme ve kendi hayran kitlesini yaratma konusunda haklı bir iddiaya sahiptir. Kalitesinden, lezzetinden ve tazeliğinden kesinlikle taviz verilmeyen Hazz ürünleri, sektörün çıtasını yükseltmektedir. Bitter Belçika Çikolatalı Gelato dondurma, Damla Sakızlı Gelato Dondurma,  Kakao Bisküvili Gelato Dondurma, Tuzlu Karamelli Gelato Dondurma, Fındıklı Gelato Dondurma, Beyaz Bademli Gelato Dondurma, Hindistan Cevizli Gelato Dondurma, Yer Fıstıklı Gelato Dondurma, Karamelli Cevizli Gelato Dondurma, Karamelize Bisküvili Gelato Dondurma, 6’lı Fıstıklı Macaron, 6’lı Vanilyalı Macaron, 12’li Kan Portakallı Macaron ve daha birçok özel Hazz lezzeti ile tanışabilir ve sevdiklerinize tarifsiz bir mutluluk yaşatabilirsiniz. 250 TL ve üzeri siparişlerinizde Hazz’ın sizlere özel ücretsiz kargo avantajını değerlendirebilir ve bu özel lezzetlerin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

 

Aktur tatil sitesi