DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Dut Kurusunun Faydaları

Dut Kurusunun Faydaları
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Meyveler doğal yapısı ve şeker içeriği ile pek çok öğünde sıklıkla tercih edilir. Sağlıklı bir şekilde ara öğün yapmak isteyenler ve diyet ağırlıklı beslenenler için meyvelerin kuru hali daha makbuldür. Özellikle kuru dut birçok beslenme listesinde geniş yer kaplayan meyvelerden biri olarak bilinir. Taze ve kuru meyve olarak tüketilen dut, daha uzun süreli tüketim açısından kuru hali ile tercih edilir.

Kuru meyveler arasında sıklıkla tercih edilen dut kurusu sağlık açısından pek çok faydayı beraberinde getirir. Zengin bir demir içeriğine sahip olan dut kurusu düzenli olarak tüketebileceğiniz yöresel ürünler arasında yer alır. Pek çok fayda ile karşınıza çıkan dut kurusunun hangi faydaları sağladığını aşağıda görebilirsiniz.

Antibiyotik Etkisi Yaratır

Birçok vitamin, mineral ve kalsiyum açısından kuru dut önemli bir meyvedir. Bağışıklığı güçlendiren vitamin ve mineral desteğini bünyesinde barındıran dut kurusu, aynı zamanda doğal bir antibiyotik görevi üstlenir. Dutun ateş düşürücü özelliğinden de birçok alanda faydalanmanız mümkündür.

İdrar Söktürücü Etkiye Sahiptir

Dut kurusunu sabahları aç karnına tüketmek sindirim sisteminin çalışmasına katkıda bulunur. Dutu kuru bir şekilde tüketerek mide ve bağırsak hareketlerinin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak kullanılan dut kurusu sayesinde idrar söktürücü etkisinden faydalanabilirsiniz.

Karaciğeri Güçlendirir

Dut kurusu insan sağlığı için pek çok faydayı beraberinde getirir. Özellikle karaciğere dost olan kuru dutu bu tarz rahatsızlıklarda sıklıkla tüketebilirsiniz. Karaciğeri güçlendiren dut özel içeriği sayesinde çeşitli rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.

Saça ve Cilde Faydalıdır

Kuru dut genel insan sağlığının yanı sıra, saç ve cilt için ayrı bir fayda sağlar. Özellikle saç temizliğinde kuru dut etkin bir rol oynar. Kurutulan dutu kaynatarak suyunu süzebilir ve saç- cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Kuru dut suyu sayesinde saç ve ciltte parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bağırsak Kurtlarının Düşmesini Sağlar

Dut kurusu hazımsızlığa iyi gelmesi ile bilinir. Düzenli olarak dut kurusu tüketerek bağırsak kurtlarına meydan okuyabilirsiniz. Özellikle sabahları aç karnına kuru dutları yiyebilirsiniz.

Dut kurusu Ulukale organik olarak üretilmektedir. Ulukale dut kusuru küçük taneli yapısıyla dikkat çeker. Herkes en doğal ve lezzetli dut kurusuna ulaşmak isteyebilir. Lezzetli bir dut kurusuna kolay bir şekilde ulaşmak için https://www.aktarciniz.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.