DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Ege tanıtımında rekabet kızışıyor

Ege tanıtımında rekabet kızışıyor
velux

Ege, Türkiye ile Yunanistan arasında turizm kapışmasına sahne oluyor. Türkiye, Ege’ye daha fazla turist çekmek için “TurkAegean” adıyla tanıtım başlattı. Yunanistan’dan tepkiler gecikmedi. Türkiye tanıtım dozunu arttırmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), 2019 yılında Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin dağılımını masaya yatırdı.

Turistlerin yüzde 40’ının Akdeniz, yüzde 40’ının Marmara, yüzde 10’unun Ege, kalan yüzde 10’unun da Anadolu’ya geldiği belirlendi.

Ege ile Anadolu’nun paylarının arttırılması için çalışmalara başlandı. TGA, Ege için özel tanıtım programını devreye soktu.

AVRUPA’DA EGE RÜZGARI ESTİ

Eylül’de Almanya’da beş şehirde “TurkAegean” ve “Choose Your Memories” kampanyaları ile 5 bin 683 açık hava alanında yer alındı. Rusya, Hollanda, Belçika’da reklamlar yayınlandı.

Her yıl yayınlanan ve gastronomi dünyası tarafından ilgiyle takip edilen “The World’s 50 Best Restaurants – 50 Best Discovery” organizasyonu ile birlikte dijital tanıtım çalışması yapıldı.

Dünyadan en iyi restoranların tanıtıldığı “50 Best Discovery” bölümünde İstanbul ve Bodrum’un ardından İzmir kampanyası başladı. Ünlü seyahat yazarı Tristan Rutherford’un İzmir’in gastronomik zenginliğini kaleme aldığı makalesi sitede yayına alındı. 9-12 Eylül’de İzmir’de Almanya’dan gelen toplam 34 tur operatörü ağırlandı.

KENDİ BÖLGESİ GİBİ GÖRÜYOR

Hürriyet Gazetesi’nden Umut Erdem’in haberine göre; TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na bir sunum yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Yunanistan, Ege’yi bir nevi kendi bölgesiymiş gibi dünyaya algılattığı için ciddi tepkiler de gösterdi. Biz önümüzdeki yıl bunu daha da güçlü bir şekilde yaparak Ege’nin Yunanistan’a ait değil, Türkiye’nin de bir bölgesi, bir turizm markası olduğunu gösterip oranın payını da elbette arttıracağız” dedi.

GÖR, TAT, DİNLE, KOKLA…

Kampanyada Datça, Foça, Çeşme, Didim, Urla, Seferihisar, Akyaka, İzmir, Cunda, Ayvalık, Bodrum, Kuşadası ve Asos bölgeleri öne çıkıyor.

Tanıtım çalışmaları ‘Gör’, ‘Tat’, ‘Dokun’, ‘Kokla’, ‘Dinle’, ‘Yapmadan Dönme’ ve ‘Ege Rotaları’ kategorilerinde gerçekleşiyor.

Gör’de, İzmir’de UNESCO’nun iki kültürel miras alanı olan Efes ve Bergama vurgusu dikkat çekiyor.

‘Tat’ta kumru, boyoz, kabak çiçeği dolması, incir, üzüm, zeytin de var.

‘Dokun’da Alaçatı, Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti, Kleopatra Adası gibi yerler işaret ediliyor.

‘Kokla’ ile İzmir’de Çeşme Ruhu, Muğla’da Bodrum’un Yedi Koyu gibi alanlar öne çıkarılıyor.

‘Dinle’de ise Muğla’da Sualtı Dünyası ile Denizli’de Zeybek Havası var.