DOLAR
32,3361
EURO
35,1901
ALTIN
2.247,00
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

ELEKTRİKLİ ÖPÜCÜK…

velux

İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için bazı temel ihtiyaçları vardır ve onları karşılamak zorundadırlar. Barınmak gibi, beslenmek gibi, sağlık gibi, eğitim gibi, temizlik gibi….

Hemen hemen bütün temel ihtiyaçlar da gerekli ilk şey elektriktir. O olmadan yaşamak belki mümkündür ama topluma uyum sağlamak imkansızdır. Sonuçta ıssız bir ada da veya dağ başında tek başımıza yaşamıyoruz, insanlarla bir arada ve içiçe yaşıyoruz. Durum böyle olunca da onlara uyum sağlamak, hayatı kolaylaştırmak için elektrik zaruri bir araç, ihtiyaç haline geliyor…

Konuyu biraz daha açıp birkaç örnek vermek istiyorum..

Barınmak zorundasınız, yani bir evin içinde yaşamalısınız. Peki evin içinde elektrik olmadan yaşamak mümkün mü? mümkün elbette ama topluma uyum sağlayamayız bu defa da.. Mesela, İnsanlarla aynı dili konuşabilmek ve onları anlayabilmek için eğitim görmek, yani okula gitmek gerekiyor. Günümüzde elektrik olmadan bu mümkün mü, değil bence.. Teknolojinin artık eğitimde en önemli unsur olduğunu var sayarsak bu mümkün değil.

Peki beslenmek eskisi kadar kolay mı, o da değil. Alayım şurdan yay’ımı, ok’umu gidip bir geyik vurup geleyim devri kapandı. Yani beslenmek sanıldığı kadar kolay değil artık, hatta daha zor, çünkü beslenmek için gidip bir yerlerde çalışmanız karşılığında para kazanıp satın almanız gerekiyor onları. Peki elektrik olmadan bir yerde çalışmak mümkün mü günümüzde, elbette değil. Ayrıca yiyeceklerimizi hazırlamamız ve stoklamamız içinde elektrik gerekiyor, o olmadan sağlıklı beslenmekte mümkün değil..

Bu örnekleri böyle çoğaltabilirim ama asıl gelmek istediğim yer başka…

Gördüğünüz gibi elektrik artık su kadar temel bir ihtiyaç haline gelmiş..

Durum böyle iken, yani kullanımı zaruri iken, elektriği vatandaşlara bu kadar yüksek fiyattan satmak ne kadar doğrudur, nasıl sosyal bir devlet politikasıdır ?

Sosyal bir devlet olmadığımızı hep vurguluyorum ama siyasetçiler ısrarla sosyal bir devlet olduğumuz konusunda ısrar ediyorlar..

Hangi sosyal devlet tüketimi zorunlu olan bir ihtiyacı bu kadar yüksek fiyata vatandaşlarına satar?

Hadi satmakla yetinseler neyse, üstüne öyle vergiler yüklemişler ki isyan etmemek mümkün değil !!

Hepimiz gelen faturalara neler indirip bindiriyorlar biliyoruz, kalem kalem onları belirtmeye gerek yok ama bir şeyi belirtmeye gerek var. Vatandaşlarını düşünen, onlar için var olduklarıni, onlara hizmet etmek için bulunduklarını iddia eden hiçbir devlet onların göz göre göre soyulmalarına müsade etmez..

Bizimkiler müsade kısmını çoktan geçmişler, firmalarla elele vermişler, birlikte soyuyorlar vatandaşları..

Mesela, 100 liralık elektrik tüketmişseniz firma bir o kadar daha üstüne bindiriyor, onlar yetmiyormuş gibi, devlet baba da gelip üstüne bir o kadar bindiriyor, yani bir olan tüketim bedeli oluyor size üç…

Hırsızlığın, acımasızlığın, vicdansızlığın en arsız hali resmen..

Sonuçta bu elektriği parası olan da, olmayan da, çalışan da, çalışamayan da, fakiri de zengini de kullanıyor. Almak istemiyorum, param yok, bu bana gerekli değil deme lüksü yok ki kimsenin !!

En saçma olan ne biliyor musunuz?

Saçma sapan rakamlara elektrik satıyorlar, bu yetmiyormuş gibi, firma sayaç takarken ayrıca para alıyor, o da yetmiyor, maaşlı elemanları ay sonu sayacı okumaya geldiklerinde okuma parası alıyorlar. En komiği de birileri tüketip para vermiyorlar, yani kaçak kullanıyorlar, bunun parasını da düzenli olarak parasını ödeyenlerden alıyorlar. Yahu sattığınız şeye sahip çıkmak sizin mi bizim mi görevimiz?
Bunun sorumluluğunu neden bize yüklüyorsunuz, biz üretici değiliz ki, tüketiciyiz.

Böyle bir saçmalık olur mu diye soracaktım ama adamlar yapmış, demek ki oluyormuş…

Hadi bindirilen vergileri falan geçtim, bu yukarıda belirttiğim firmaların yaptıkları hangi akla mantığa sığar, var mı bunların izah edilebilir bir tarafı ?

Firmaları da geçtim, bir devlet kendi vatandaşlarını nasıl soydurur böyle ?

Bu uyduruk, kıytırıp yasalarla yönetilen ülkeler de yasal ve normal olabilir ama gerçekten demokrasinin bütün harflerinin tam olarak uygulandığı bir ülkede yasal bir suçtur, olayın vicdani tarafına girmiyorum bile, çünkü olmayan bir şeyden bahsetmenin anlamı yok !!

Sonu çok ağır cümlelerle bitirmeye programlamıştım kendimi ama vazgeçtim, çünkü bunlar küfretmeye bile değmezler. Zaten küfretsek ondan bile para alacaklar bizden. Bu yüzden susmak en karlı seçenek gibi duruyor şimdilik….

velux