DOLAR
34,2389
EURO
37,5960
ALTIN
2.873,91
BIST
9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

“Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda”

“Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda”
25.10.2019
708
A+
A-

“Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda”

Dijitalleşme ile birlikte yaşanan değişim gayrimenkul sektörü oyuncularını da yakından ilgilendiriyor. Yüksek ziyaretçi trafiğine sahip emlak siteleri de bu değişime ayak uyduruyor. Zingat.com CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek, gayrimenkul sektörünün gitgide teknolojiyle entegre hale gelmesi gerektiğine dikkat çekerek “Emlak portalleri teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda” dedi.

Emlak sektörü gelenekselleşmiş uygulamaların dışında yeniliklere yönleniyor. Yeni nesil teknolojiler, yapay zekâ, veri ve veri analizinin bir değer olarak algılanması, dijital pazarlama tekniklerindeki çeşitlilik gibi pek çok faktör gayrimenkul sektöründe en çok gayrimenkul danışmanlarını etkiliyor.

 

“Emlak portalları teknolojiye yatırım yaparak ezber bozmak zorunda”

 

Zingat, API uygulamasını gayrimenkul danışmanlarına açan ilk platform

“Dijital Değişim ve Dönüşüm” sloganıyla Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen Prop Tech buluşmasına 500’e yakın gayrimenkul danışmanının katılımı da sektör oyuncularının bu alandaki gelişmeleri yakından takip ettiğinin bir göstergesi oldu.

Prop Tech’te konuşma yapan Zingat.com CTO’su ve Kurucu Ortağı Mehmet Erkek, Zingat’ın gayrimenkul danışmanlarının hayatını kolaylaştırarak farklı platformlarla entegre olmalarında önemli rol oynayacak API uygulamasını başlattığını ilk kez duyurdu. Mehmet Erkek, “Bugün önemli olan yeni nesil teknolojileri gayrimenkul ofisleri ve danışmanlar için farklı bir deneyim olarak yaşatmaktır. Zingat Türkiye’de API altyapısını tamamlayarak sektörün hizmetine açan ilk şirket oldu. Böylelikle üçüncü parti şirketler Zingat platformuna ilanlarını sistem üzerinden otomatik olarak gönderebilecek ve yönetebilecek. Zingat API Platformu ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek gayrimenkul teknolojileri ekosisteminin büyümesine katkıda bulunuyor ve bu alanda yenilikçi şirketlerin çıkmasını destekliyor. Zingat olarak sektörde oyunu bozan ilk şirket olduğumuzu düşünüyoruz. Zingat’ın farkı bireysel ilana yer vermemesidir, çünkü bunun profesyonellerin işi olduğunu biliyoruz. Zingat gayrimenkul danışmanlarıyla rekabete girmez, gerçek anlamda bir iş ortağıdır. Bugün teknolojiyle entegre olmuş bir gayrimenkul sektörü için çabalamamızın temelinde de bu felsefemiz yatıyor.” diye konuştu.

 

“Yapay zekâ teknolojileri üzerine Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz”

Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat’ın “teknoloji destekli sürekli yenilik” anlayışına vurgu yapan Mehmet Erkek şunları söyledi: “Zingat, gayrimenkul sektörünün bütün paydaşlarıyla büyümesi ve gelişmesi amacıyla yola çıktı. Vizyonumuzun bir parçası da ‘sürekli Ar-Ge ve teknoloji’ oldu. Özellikle büyük veri, makine öğrenmesi ve yapay zekâ teknolojileri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapıyoruz. Emlak sektörünün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı ilk yerinde Ar-Ge Merkezi’ne sahibiz ve bugüne kadar 10 adet Ar-Ge projesi ürettik. TÜBİTAK destekli projelerimiz var. Ulusal ve uluslararası arenada bilimsel yayınlar için makaleler üretiyoruz. Beş farklı üniversite ile akademik iş birliklerimiz bulunuyor.”