DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Emlak vergisi ödemesinde son gün 30 Kasım!

Emlak vergisi ödemesinde son gün 30 Kasım!
A+
A-
velux

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemekle yükümlü mükelleflerin, 2020 yılı ikinci taksiti son ödeme günü 30 Kasım. Arsa, arazi, ev, işyeri gibi gayrimenkul sahipleri, bu ayın sonuna kadar Emlak Vergisi’nin ikinci taksit ödemesini yapacak.

Belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergilerini ödemede vatandaşların faiz yüküyle karşılaşmaması için vergilerini belirtilen tarihe kadar ödemeleri gerekiyor.

Emlak vergisi internetten de ödenebilir

Vatandaşlara birçok belediye ve banka, internet sayfasından online vezne yoluyla ödeme olanağı sunuyor. Vergilerini ödeyecek vatandaşlara mesai saatlerinde belediyeye ait internet üzerinden, mobil uygulamadan, bankalar aracılığıyla ödeme yapma kolaylığı sağlıyor. Ayrıca emlak vergileri ilgili belediyeye bizzat gidilerek de ödeniyor.

Emlak vergisi ödemesinde son gün 30 Kasım!

Emlak vergisi gecikme zammı ne kadar?

Emlak vergisinin tanınan süre içerisinde ödenmemesi durumunda vatandaşlar gecikme zammını ödemek zorunda kalıyor. Emlak vergisinin ödenmediği her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı uygulanıyor.

Mayıs sonuna kadar ödenmesi gereken ilk taksiti ödemediyseniz gecikme zammıyla birlikte iki taksiti ödeyebilirsiniz.

Emlak vergisinden kimler muaf?

Brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olanlar emlak vergisi ödemiyor. Aynı zamanda hiç geliri olmadığını belgeleyenler, geliri sadece emekli, dul, yetim, ölüm ya da maluliyet aylığı olanların da emlak vergisi ödemesi gerekmiyor.

Vergide sıfır orandan yararlanabilmek için bu kişilerin ticari, sınai ve mesleki faaliyet geliri, tarımsal faaliyet geliri, menkul ve gayrimenkul gelirinin olmaması şartı var.

Emlak vergisi ödemesinde son gün 30 Kasım!

2020 için 40 bin TL’yi geçmeyen faiz geliri olanların bu gelirleri ise dikkate alınmıyor. Bunun üzerindeki faiz geliri ise vergiye tâbi.

Yılın sadece belirli zamanlarında oturulan yazlık, dağ evi, yayla evi gibi evler için muafiyet söz konusu değil. Ancak bu kişiler o evde yılın tamamında oturuyorsa ve diğer şartları da tutuyorsa muafiyetten yararlanabiliyor.

Uzmanlara göre, haklarını bilmeden vergi ödemesi yapan pek çok vatandaş var. Eğer başvuru yapılırsa geriye dönük en fazla 5 yıllık vergi iadesi istenebilir. İade için önce belediyeye başvurup ‘vergi muafiyeti formu’ doldurulması gerekiyor. Ardından belediyeye ‘düzeltme dilekçesi’ verilmesi yeterli oluyor.

Bodrum Ev Emlak