DOLAR
32,5842
EURO
35,0317
ALTIN
2.460,71
BIST
9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Selimiye Camisi’nin restorasyonu 2024’te tamamlanacak

Edirne Valisi Yunus Sezer, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camisi’nde 2025 yılı olarak hedeflenen restorasyon çalışmalarının 2024 yılında tamamlanacağını söyledi.

Selimiye Camisi’nin restorasyonu 2024’te tamamlanacak
A+
A-

Edirne’de yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen Selimiye Camisi’nde, 25 Kasım 2021’de başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” dediği caminin bir bölümü ziyarete ve ibadete açık tutulurken, Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti.

Sezer, yüklenici firmayla yaptıkları görüşmelerde 2025 yılı olarak hedeflenen restorasyon bitiminin, tahmin edilenden önce 2024 yılında sonlanacağını belirtti.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu 2024'te tamamlanacak

Vali Sezer, hem Selimiye Camisi’nin, hem de Edirne Sarayı’nın ihyasıyla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Sezer, “Hem Selimiye hem de tarihi sarayın ihyasıyla ilgili çalışmalar son derece hızla devam ediyor. Selimiye’de 2025 yılında restorasyonun bitirilme tarihi olarak gösteriliyor ama bizim buradaki yüklenici firma da çok güzel çalışıyor. Firmayla yaptığımız değerlendirmelerde bunun öne çekilebileceği, 2024 yılında bitirilmesi için biraz hızlandırıldığını belirtiyorlar. İnşallah 2024 yılında tamamlanacak” diye konuştu.

Tarihi caminin minareleriyle ilgili çalışmalarda sona gelindiğini dile belirten Sezer, “Orada 3 minare bitti, kalıpları söküldü, dördüncü minare ile ilgili çalışma yapılıyor. Yine içerideki el işleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Çok hızlı bir şekilde Selimiye devam ediyor. Umudumuz şu ki; 2024 yılında tamamlanması yönünde” ifadelerini kullandı.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,