DOLAR
32,5174
EURO
34,9042
ALTIN
2.439,46
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Uçuş görevlilerinden dikkat çekici uyarı: Bunları tüketmeyin

Üç uçuş mürettebatı, uçakta asla tüketmeyecekleri yiyecekleri açıkladı.

Uçuş görevlilerinden dikkat çekici uyarı: Bunları tüketmeyin
04.07.2023
478
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Hızlı bir uçuş sırasında size sunulan yemeklerden kaçınmak mümkün olabilir, ancak uzun mesafeli bir uçuşta acıktığınız için muhtemelen önünüze gelen yiyecekleri tüketmeniz gerekecektir.

Bazı havayollarının diğerlerinden daha kötü yiyecekler sunarken çok azının Michelin yıldızlı bir servis sunduğu kabul edilebilir.

Bununla birlikte uçuş görevlileri asla yemeyecekleri yemekleri ve yolcuların kesinlikle kaçınması gereken içecekleri açıkladı…

İÇME SUYU

Farkında olunması gereken ilk şey, hepsinden en temel olanıdır. Mürettebat üyeleri uçuş sırasında içme suyuna karşı uyarır. Üstelik çay ve kahve de buna dahildir.

ABD’nin büyük bir havayolu şirketinde çalışan Whytney adlı bir uçuş görevlisi, “Her şey boruların ne sıklıkta temiz olduğuna bağlıdır. Uçuş görevlilerinin çoğu musluk suyu, kahve veya çay içmez.” dedi.

Yolcular, güvende kalmak için şişelenmiş suyu tercih edebilir ve tuzlu atıştırmalıkları atlayarak su kaybını önleyebilir.

ET ÜRÜNLERİ

Diğer ekip üyeleri de, hazırlanış biçimleri nedeniyle biftek ve fileto yemekten uzak durmayı önerdi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir uçuş görevlisi, “Bifteğinizin nasıl hazırlanması gerektiği konusunda titizseniz, onu yemeyin” dedi.

Yolcular muhtemelen havada binlerce metre yükseklikteyken gurme biftek beklemese de, çalışan “Fırınlar çok büyük ve içine sığabilecek çok fazla yiyecek var” dedi.

Bu da, etin genellikle iyi hazırlanmamış ve yenmesi zor olduğu anlamına geliyor.

ALKOL

Uçuş görevlilerinin bazı uyarılarına göre, “kötü uçak yemeklerine karşı üzüntülerinizi bastırmak için” alkol bile almamalısınız.

Whytney, yüksek irtifa nedeniyle alkolün uçuş sırasında vücudunuzu olumsuz etkilediğini söyledi.

MedExpress’te tıp uzmanı olan Dr. Clare Morrison, uçuşlarda azalan basıncın vücudun oksijeni emmeyi daha zor bulduğu anlamına geldiği söyledi.

Morrison, “Kanınızdaki oksijen seviyesinin düşük olması, aynı miktarda alkol tükettikten sonra havada, yerde olduğundan daha sarhoş görünebileceğiniz anlamına gelir.” diye ekledi.

PEYNİR

Görevliler, kaçınılması gereken bir başka yiyecek maddesinin de, peynir tepsileri olduğunu söyledi.

Adını açıklamayan bir görevli, “Peynir tepsilerinden uzak durun çünkü çok taze değiller. Peynirden yapıldıkları kesin ama temelde uzun ömürlü ürünlerden oluşuyor.” dedi.

velux
ETİKETLER: