DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri

Parkeler, evlerin havasını tümden değiştiren dekorasyon ürünlerinden biridir. Parke seçerken rengine ve kullanım kolaylığı gibi özelliklere …

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri
10.12.2020
1.920
A+
A-
velux

Parkeler, evlerin havasını tümden değiştiren dekorasyon ürünlerinden biridir. Parke seçerken rengine ve kullanım kolaylığı gibi özelliklere dikkat etmeniz ve bununla beraber trendleri de takip etmeniz gerekir. Peki evlerde en çok tercih edilenler parkeler ve özellikleri nelerdir? İşte yanıtı.

Parkeler, kolay bir şekilde çizilmeleri sebebiyle kullanımına en çok dikkat edilmesi gereken dekorasyon ürünlerindendir. Seçilecek olan parkenin bu ve benzeri durumlar için dayanıklı ve uzun ömürlü bir yapıya sahip olması gerekir. Ancak özellikle son dönemlerde birçok kişi, evine parke alırken bu konulara değinmekten ziyade şıklığa ve trendlere yönelik seçimlerde bulunmayı tercih ediyor. Peki 2020 ve girmemize sayılı günler kalan 2021’in kış ayı dönemlerinde en çok tercih edilen parke renkleri neler oluyor? Trendlere göre seçim yapacağınız parkenizin özellikleri nelerdir? Sizler için bu iki soruyu ve parken alırken dikkate alınması gerekenleri maddeleyip ayrıntılı bir şekilde yanıtladık.

İlk olarak parke satın alırken dikkat etmeniz gereken maddelere bakalım:

PARKE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

– Parke alışverişinde bulunurken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, parkenizin kolay çizilir bir malzemeden yapılıp yapılmadığına dikkat etmeniz ve kullanımının uzun ömürlü olup olmadığıdır.

– Alacağınız parkenin hangi alan için uygun olduğunu bilmeniz lazım. Her parke her oda için yapısı gereği uygun olmayabilir.

– Kullanılacak olan parkenin temizliğinin kolay olup olmadığını öğrenin. Laminantlar bu anlamda en çok tercih edilendir. Çünkü kolay temizlenmektedir.

– Kalabalığın fazla olduğu mekanlarda kalın yapılı parkeler kullanın. Kalın parkeler kolay aşınmaz ve dayanıklılıkları fazladır.

En çok tercih edilen parke renkleri ise şu şekildedir:

EN ÇOK TERCİH EDİLEN PARKE RENKLERİ

# 1 GRİ PARKE

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri

Gri renk parkeler, kullanıldıkları alana daha sade bir görüntü kazandırırlar. Bu sebeple ofislerde ya da fazla eşyanın kullanıldığı odalar için kullanımı ideal olandır. Ayrıca sadeliğin yanında minimal bir görüntü de ekler.

# 2 AÇIK MEŞE PARKE

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri

Tıpkı gri parke gibi sade bir görünüm kazandıran açık meşe parke, bununla beraber kullanıldığı odayı daha geniş gösterir ve ferahlık katar. Açık renk olmasından dolayı da mobilyalarla rahatlıkla uyum sağlar.

# 3 ESKİTME PARKE

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri

Verdiği doğal görüntüyle dikkat çeken eskitme parkeler, bir zaman sonra parkeler üzerinde oluşan deformasyon ve çiziklerin kötü görünüm oluşturmasını engelliyor. Eskitme model olduğu için bu çizikler rahatsız edici bir görüntü vermiyor.

# 4 KOYU RENK PARKELER

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri

En dezavantajlı parkelerden olsa da, klasik ev dekorasyonları için en çok tercih edilen renk modelidir. Çizik, toz vb. sorunlar için oldukça zor bir kullanıma sahiptir. Toz ve kiri çok çabuk tutup belli eder.

# 5 GÜMÜŞ RENK PARKELER

Evlerde en çok tercih edilen parke renkleri

Gri ile benzerlik gösteren bu renk de, ferah ve aydınlık görüntüsü sayesinde özellikle oturma odaları ve yatak odaları için çokça tercih edilmektedir. Aydınlık bir görünüm verir ve beyaz renk mobilyalar ile uyum sağlar.

Aktur tatil sitesi