DOLAR
32,2615
EURO
34,8402
ALTIN
2.432,44
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
24°C
Muğla
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Gavi’nin sakatlığı: İspanya’nın Gürcistan galibiyeti kabusa döndü

Gavi’nin Gürcistan maçında yaşadığı talihsiz sakatlık, İspanya’nın zaferini gölgeledi.

Gavi’nin sakatlığı: İspanya’nın Gürcistan galibiyeti kabusa döndü
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Barcelona’nın 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Gavi, İspanya’nın Gürcistan’a karşı kazandığı 3-1’lik EURO 2024 eleme maçında ön çapraz bağ sakatlığı geçirdikten sonra uzun bir süre saha kenarında kalacak.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) sözcüsü, teşhisi Barça’ya ilettiklerini ve Gavi’nin sağ dizinde kendi testlerini yapacaklarını doğruladı.

İspanya teknik direktörü Luis de la Fuente, geçtiğimiz cuma günü Kıbrıs’ı yenen takımında dokuz değişiklik yaptı ve Gavi, Real Sociedad’dan Robin Le Normand ile birlikte yerini koruyan iki oyuncudan biri oldu.

Ancak ilk yarının ortalarında Gürcistan’dan Luka Lochoshvili ile çarpışmasının ardından topu kontrol ederken garip bir şekilde yere düştükten sonra oyundan çıkmak zorunda kaldı.

19 yaşındaki Gavi, İspanya sağlık ekibiyle birlikte sahadan topallayarak çıkabildi ancak yüzündeki ifade sakatlığının ciddi olduğunu gösteriyordu.

“HAYATIMDA YAŞADIĞIM EN ACI ZAFER”

De la Fuente maçtan sonra gazetecilere şu ifadeleri kullandı:

“Ciddi bir sakatlık gibi görünüyor. Gerçekten çok endişeli. Bu hayatımda yaşadığım en acı zafer. Kesin testlerin yapılmasını bekliyoruz. Şimdi [İspanya sportif direktörü] Albert Luque ile birlikte ileri testler için Barcelona’ya gidecek. Yıkılmış durumdayız. Sanki maçı kaybetmişiz gibi.”

“Gavi kırılmış, yıkılmış durumda… Böyle şeylerin başına gelebileceğini düşünmemişti. Daha önce başınıza gelmediğinde, savunmasız olmadığınızı düşünebilirsiniz, ancak biz çok kırılganız. Elbette üzgün, hepimiz kırıldık. Hayatta böyle şeylerin olmasından başka bir açıklaması yok. Evet, benim için bu spordaki en zor gün, en acı gün.”

FEDERASYONA GAVI ÖFKESİ

Barcelona, milli takım Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanmışken, orta saha oyuncusunun önemsiz bir maçta nasıl oynamak zorunda kaldığına anlam veremiyor.

Gavi’nin sağ dizindeki çapraz bağdan ciddi şekilde sakatlandığı haberi FC Barcelona’da büyük bir öfkeye neden oldu.

Bu talihsizliğin ötesinde, kulüp Gavi’nin Gürcistan maçına katılmasının gerekli olmadığına inanıyor. Çünkü sonuç ne olursa olsun, milli takım seri başı olmak için oynasa bile önümüzdeki yaz yapılacak Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı.

FIFA’DAN TAZMİNAT ALINACAK AMA…

Barça için, oyuncularının uzun süreli sakatlığı nedeniyle FIFA’dan alabilecekleri para -dört ya da beş milyon Euro kadar olabilir- Xavi Hernandez’in büyük turnuvalarda oynama planında kilit bir oyuncudan yoksun oldukları için teselli değil.

İlginçtir ki Gavi, Le Norman ile birlikte De La Fuente’nin Gürcistan maçı kadrosunda rotasyona uğramayan tek oyuncu. Dahası, Gavi İspanya formasıyla ilk maçına çıktığından beri tek bir resmi maçı bile kaçırmadı. Hepsinde oynadı.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: ,