DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C

Gelibolu’da 108 yıl sonra bulunan 28. Alay Şehitliği ihya edilecek

ültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Conkbayırı mevkisinde 108 yıl sonra yeri belirlenen ve 28. Alay’a ait şehitliğin ihya edileceğini bildirdi.

Gelibolu’da 108 yıl sonra bulunan 28. Alay Şehitliği ihya edilecek
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 2020 yılında Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü sınırları içinde kalan bölgedeki şehitliklerin tespiti amacıyla çalışma başlattıklarını hatırlattı. Bu kapsamda, Conkbayırı mevkisinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden akademisyenlerle 28. Alay’a ait şehitliğin yerinin belirlendiğini belirten Kaşdemir, diri örtü temizliğine başlanan alanın, jeo radar sistemiyle taranacağını dile getirdi.

Kaşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çanakkale Tarihi Alanı’nda bir şehitlik daha ortaya çıkarıldı. 28. Alay’ın özellikle 10 Ağustos muharebelerinde, hücum esnasında çok büyük savaşların yaşandığı anda büyük kayıplar verdiği ama düşman eline terk etmediği topraklarda 28. Alay’ın kahraman Mehmetçiklerinin, şehitlerimizin meftun olduğu bir şehitlik ortaya çıkarıldı. Çanakkale Tarihi Alanı zaten her karışı şehitlik olan bir vatan parçasıdır. Çanakkale Tarihi Alanı’nda her adımda bir şehitliğe rastlayabiliriz. Biz de Tarihi Alan Başkanlığı olarak da uzun zamandan beri bu çalışmaları devam ettiriyoruz.”

Bu şehitliğin 28. Alay’a ait olduğunun kesinleştiği bilgisini veren Kaşdemir, çalışmalarının süreceğini ifade etti.

Kaşdemir, “O kahraman şehitlerimizin, bu topraklar için toprağa düşen askerlerimizin bir şehitlikte, uğuruna canlarını feda ettikleri ay yıldızlı al bayrağımızın altında ebedi istirahatlerini geçirecekleri bu topraklarda onların isimlerini tarihe mal edeceğiz. Gelen bütün ziyaretçiler Çanakkale’yi geçilmez yapan o büyük kahramanların isimlerini bir kez daha hatırlamış olacak” dedi. (AA)

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: ,