DOLAR
37,9142
EURO
41,6574
ALTIN
3.725,80
BIST
9.860,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
9°C
Muğla
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
12°C
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Açık
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Grafik tasarımcı Ataoğlu’nun eserleri, 30 Mart’a kadar görülebilir: Bu sergi ‘isimsiz’

Sergideki eserleriyle ilgili Ataoğlu, “Derdimi anlatacak kadar çizebiliyorum ve en iyisini bulmaya çalışıyorum” diyor.

Grafik tasarımcı Ataoğlu’nun eserleri, 30 Mart’a kadar görülebilir: Bu sergi ‘isimsiz’
12.02.2025
6
A+
A-

Daha çok “BOB” imzasıyla tanınan usta grafik tasarımcı Uğurcan Ataoğlu, çizgilerini “İsimsiz/ Untidled” sergisiyle sanatseverlerle buluşturuyor. Yalnızca çizgilerinin değil, çizdiklerinin üç boyutlu heykellerini ve dijital animasyonlarını da dahil eden Ataoğlu’nun sergisi, Metrohan’da 30 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

KÂĞITTAN DİJİTALE

Grafik tasarımcılığının ve reklamcılığının yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Ataoğlu’nun eserlerine bakıldığında, olabildiğince sadelik ve bir o kadar zıt bir şekilde, birçok anlamın varlığı görülebiliyor. Ataoğlu bu durumu şöyle açıklıyor: “Derdimi anlatacak kadar çizebiliyorum ve en iyisini bulmaya çalışıyorum. Az çizgiyle çok şey söylemeye çalışıyorum.”

Sergideki eserlerde hayvanlara, günlük yaşamdan izlere, insanın düşünsel süreçlerine önemli bir yer ayrılmış. Ataoğlu eserleri, A4 kâğıtlarına hobi olarak çizdiğini belirterek serginin hikâyesini de şöyle anlatıyor: “Serginin proje yönetmenliğini üstlenen Hande Bilten ile karşılaştıktan sonra bu işin büyütülebileceğini, sergiye evrilebileceğini söyledi. Beni kalem kâğıttan kurtardı, tablet ile dijital çizmeye başladım.”

ETİKETLER: